Gert Møller på Skødstrupvej i Hjortshøj. I baggrunden ses det busskur, som han ønsker lys ved.

Gert Møller på Skødstrupvej i Hjortshøj. I baggrunden ses det busskur, som han ønsker lys ved.

Hjortshøj-borger savner belysning

Har kommunen glemt at sætte lys op ved et busskur?

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Hvor bliver lyset dog af?
Det er det helt store spørgsmål, som Gert Møller ønsker at få svar på, efter at et busskur, som blev opført for et par år siden på Skødstrupvej ud for Hjortshøjparken. Her kører både linje 12-bybussen og skolebusser forbi dagligt.
“Problemet er, at når man skal op til busstoppestedet, kan man ikke se det, og det manglende lys gør det også svært at krydse vejen. Så buspassagererne føler sig ikke trygge, når de venter på bussen. Hver morgen er der også en del skolebørn, som skal ned til Virup Skole. De børn må også stå i mørke, inden de skal med skolebussen, der flere gange har måttet bremse op,” fortæller Gert Møller, som tidligere har været afdelingsformand for afdeling 114 under boligforeningen Al2bolig.
Det var i den egenskab, at han kontaktede Ango Winther (S) fra byrådets tekniske udvalg. Dengang arbejdede Ango Winther for kommunens trafik og veje-afdeling herunder den kollektive trafik. Og som sådan er der intet politisk i det.

En formalitet

Ango Winther besigtigede området, og det gik ifølge Gert Møller rimeligt hurtigt at få busskuret op, og derfor forventede Gert Møller, at belysningen var en formalitet, da han havde forstået, at belysningen var en del af ansøgningen. Men trods flere henvendelser, er der intet sket. Sidst den 72-årige pensionist fra Hjortshøj har forsøgt at få klarhed i sagen er to år siden. Da henvendte han sig til Hjortshøj Landsbyforum, som har haft sagen med til Aarhus Kommune, men det er der ikke kommet noget nyt ud af.
“Nu har vi ikke hørt noget i to år, og jeg har talt med flere beboerne, der går rundt og undrer sig over, hvor lyset bliver af,” siger Gert Møller.
Ango Winther kan godt huske sagen, men mener, der er tale om en misforståelse.
”Dengang arbejdede jeg i kommunens trafik- og veje-afdeling, og her kan man altså ikke også få godkendt en lysstander. Det skal man gøre i kommunens vejbelysningsafdeling, og det er jeg sikker på, at jeg også gjorde Gert Møller opmærksom på,” siger Ango Winther, der mener, at det heller ikke er helt billigt at få en lysstander op, da der skal graves kabler ned.
Og det kan i sidste ende være årsagen til, at der ikke er belysning ved busskuret.

Vi undersøger

  • En læser har bedt redaktionen undersøge, hvorfor der endnu ikke er kommet belysning ved et busskur i Hjortshøj. 
  • Du kan også få os til at undersøge noget, som du går og undrer dig over, når du færdes i dit lokalområde. Skriv til os på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk

Publiceret 02 March 2017 12:00

SENESTE TV