Byrådskending valgt som spidskandidat for Enhedslisten

Af
Af Maria Dalhoff

JP Aarhus

En gammel kending af byrådspolitik i Aarhus Kommune er på vej tilbage til kommunalpolitik. Torsdag aften blev Keld Hvalsø Nedergaard valgt som spidskandidat for Enhedslisten Århus.
Keld Hvalsø Nedergaard, der arbejder som jobkonsulent i Landsforeningen LEV, var medlem af Aarhus Byråd fra 2002-2009. Ved valget i 2009 stillede han ikke op, men lysten til politik er genvundet.
"Siden jeg sidst var i byrådet er der skåret 400 millioner kroner fra handicapområdet i Aarhus Kommune. Der er al mulig grund til at kaste kræfterne ind i at få økonomien på området genoprettet," siger Keld Hvalsø Nedergaard, der kun stillede op som spidskandidat på partiets opstillingsmøde.
Den tidligere spidskandidat for partiet, nuværende byrådsmedlem Maria Sloth, blev ved den efterfølgende afstemning valgt som partiets nummer to på stemmesedlen.
Nummer tre blev en anden tidligere kending af byrådspolitikken, nemlig den tidligere SF-politiker Lone Norlander Schmidt. Lone Norlander Schmidt trak sig i 2013 fra SF’s opstilling i protest over, at hun kun opnåede stemmer nok til at blive nummer seks på SF's opstillingsliste.
 

Jette Jensen trækker sig

Enhedslistens nuværende byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils bliver nummer fire på den kommende stemmeseddel. Derimod har Enhedslistens mangeårige byrådsmedlem Jette Jensen valgt, at hun ikke genopstiller til valget i november. Jette Jensen, som også er folkeskolelærer og har en fortid som formand for Århus Lærerforening, konstaterer, at det er blevet vanskeligt at kombinere jobbet med lokalpolitikken.
»Det bliver sværere og sværere at få arbejdsliv til at hænge sammen med det politiske liv. Ofte er jeg nødt til at bede folk om at holde møder med mig i weekenden,« siger Jette Jensen, som ikke afviser, at hun på et senere tidspunkt kan være klar til en ny omgang i byrådssalen.
"Vi har været gode til at præge byudviklingen i Aarhus blandt andet i øgaderne og i sydhavns-kvarteret. Også på handicapområdet har vi været meget markante," svarer Jette Jensen på spørgsmålet om, hvad hun glæder sig allermest over i sit hidtidige byrådsarbejde.
Enhedslisten har på de efterfølgende pladser på opstillingslisten valgt Elsebeth Frederiksen, Martin Noel Konradsen og Doris-Clarisse Lukunku.

null

Publiceret 13 February 2017 13:00

SENESTE TV