Den politiske ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus, Peder Udengaard, ser ingen problemer i den nuværende lovgivning mod cannabis.

Den politiske ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus, Peder Udengaard, ser ingen problemer i den nuværende lovgivning mod cannabis.

Socialdemokrat:

"Cannabis er et problem"

Socialdemokratiet og DSU er helt på samme spor, når det gælder legalisering af cannabis i Aarhus

Af
Jeppe Kristensen

“Vi er bestemt ikke for en legalisering af cannabis i Aarhus.”
Så kort og kontant er meldingen fra Socialdemokratiet i Aarhus. Her ser den politiske ordfører Peder Udengaard ikke nogen grund til at ændre på den eksisterende lovgivning.
“Det, der er mit og Socialdemokratiets i Aarhus' udgangspunkt, er, at cannabis er et problem. Og så skal vi gøre, hvad vi kan i den kommunale værktøjskasse, for at bringe det høje tal af misburgere ned,” siger Peder Udengaard med henvisning til SFI's (Center for Velfærd, red.) seneste rapport, der viser, at 50 procent flere unge indtager cannabis.
“Jeg frygter, at det tal vil eksplodere, hvis vi legaliserer cannabis i Aarhus. Og så synes jeg egentligt, at det er en hån mod dem, som kæmper med at komme ud af et misbrug, at der overhovedet tales om at gøre det lovligt.”

DSU er helt på linje

Samme argumentation mod en legalisering af cannabis i Aarhus møder man i den Socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU.
“Vi skal ikke fremskynde borgere til at ryge cannabis. Der er simpelthen ikke noget politisk formål med at legalisere planten,” siger formand for DSU, Jeppe Würtz Petersen, og fortsætter:
“Der er en kæmpestor social slagside ved indtagelse af cannabis. Specielt for unge. Det viser de undersøgelser, der er lavet på området.”

Helt fair løsning i København

Tidligere har den Københavnske overborgmester Frank Jensen (S) slået på tromme for en legaliseringsprøveperiode i hovedstaden.
Et lignende forslag skal man ikke forvente fra Frank Jensens socialdemokratiske venner i 'Smilets By'.
“Det er helt fair, at Frank Jensen har den til gang til legaliseringsspørgmålet i hovedstaden. Men vi må også bare skelne mellem kommunerne i Danmark. Der er vi trods alt meget forskellige, selv om vi repræsenterer det samme parti,” siger Peder Udengaard.
I DSU i Aarhus ser man på det københavnske forslag som et forsøg på at finde en pragmatisk løsning på den verserende bande-konflikt.
“Det er en helt anden situation i København. Her tolker jeg Frank Jensens legaliseringsidé som en pragmatisk løsning på bande-konflikten, som har dybe rødder i hash-markedet. De problemstillinger ser jeg slet ikke, at vi har i Aarhus,” fortæller Jeppe Würtz Petersen.

null

Publiceret 09 February 2017 14:00

SENESTE TV