Lars Boje stiller ikke op til kommunalvalget:

"De ryster i bukserne på Christiansborg"

Lars Boje Mathiesen vil fokusere alle sine kræfter på at komme ind i Folketinget

Når Lars Boje Mathiesens fireårige periode som medlem af Aarhus Byråd udløber i det nye år, så er det slut.
Den tidligere Liberal Alliance-politiker, som i efteråret 2016 skiftede til Nye Borgerlige, stiller nemlig ikke op til kommunalvalget til november.
Det afslører han til Lokalavisen Aarhus.
Årsagen er, at han vil sætte alle sejl ind på at blive valgt ind i Folketinget.
”Vi ved, at et folketingsvalg senest bliver i sommeren 2019, og en kommende byrådsperiode vil vare frem til 2022. Jeg synes, borgerne begge steder fortjener en repræsentant, som er 100 procent fokuseret på de opgaver, man har fået mandat til at varetage. Når man går ind i politik, skal man være der, hvor, man mener, man kan gøre størst forskel. De problemer, vi har i Danmark, er så massive, at de skal løses på folketingsniveau, og derfor mener jeg lige nu, at jeg kan gøre mere gavn for borgerne i Folketinget end i byrådet," siger den 41-årige aarhusianer, som ved siden af sit arbejde i byrådet har været folkeskolelærer.
Da han skiftede fra Liberal Alliance til Nye Borgerlige, proklamerede Lars Boje Mathiesen, at han ville stille op til både byrådet og Folketinget, og at han sagtens kunne klare begge poster samtidigt.
Men det er ikke realistisk, har han måttet sande, og det skyldes hans fremtrædende rolle i det nye parti, der for første gang stiller op til Folketinget.
"Det kan man, hvis man repræsenterer et stort parti og er én af mange, men den rolle, jeg skal have og er tiltænkt i Nye Borgerlige, er fremme i første række. Det vil sige, at jeg sammen med de andre kommer til at tegne partiet og har ansvar for, at vi bliver valgt ind, og så er det nødvendigt at fokusere 100 procent på det. Byrådsarbejdet i Aarhus er blevet mere omfattende og krævende, så derfor synes jeg, det rigtige er at melde ærligt ud, at jeg ikke stiller op igen. Jeg har så meget respekt for vælgerne i Aarhus og Østjylland, at jeg synes, de fortjener at vide, hvad jeg vil, og hvad mine ambitioner er," siger han.

Glade byrådskollegaer

Tror du, du har nogle kollegaer i byrådet, som er glade for dagens melding fra dig?
”Ha ha ha… Jeg tror absolut, at der er nogen, der ånder lettet op, men det skal de ikke gøre for hurtigt, for Nye Borgerlige stiller jo stadig op til kommunalvalget, og vi har en lang række dygtige kandidater, som vil arbejde videre med det, jeg har lavet. Og jeg er med resten af året, hvor jeg vil bruge al min energi på at trække Aarhus i den rigtige retning. Jeg ved godt, jeg ikke har været den mest populære mand i byrådet, og det er klart, for der har ikke været mange kritiske røster i byrådet de sidste mange år, men det har jeg ændret på. Der skal være en opposition til flertallet, og jeg kommer stadig til at kommentere på det, der foregår i Aarhus," slår Lars Boje Mathiesen fast og fortæller, at han, hvis han bliver valgt, har tænkt sig at fortsætte sin stil i Folketinget.
”Jeg har ikke tænkt mig at sidde nede bagved på Christiansborg. Ligesom i Aarhus kommer jeg til at råbe op, være på talerstolen og snakke med medierne. Jeg vil være borgernes talerør inde på Christiansborg, og jeg kan love dig, at jeg kommer til at holde politikerne op på den måde, de bruger pengene på. Så det kan godt være, at der er nogle lokalpolitikere i Aarhus Byråd, som er glade for, at jeg stopper, men til gengæld er der nogle politikere inde på Christiansborg, som ryster lidt i bukserne," siger han og fortsætter:
”Folk har givet mig øgenavnet 'Borgernes Vagthund', og det er jeg stolt og beæret over. Nu er det tid til at agere østjydernes og danskernes vagthund på Christiansborg, og det er der i sandhed brug for, for der har aldrig været længere mellem borgerne og Christiansborg, end der er nu, og aldrig har politikerleden været større.

Behov for fokus på Østjylland

Hvad vil du specifikt gøre for Østjylland?
”Østjyderne lider lige nu af, at de mennesker, de har valgt i Østjylland, ikke har gennemslagskraft i Folketinget. Østjylland har ikke den position, vi burde have i Danmark. Du kan se med udvidelsen af E45, hvor lang tid, man har prøvet på at få den igennem. Nu får vi en lillebitte udvidelse på en kort strækning, hvor man giver 500 millioner ud af de 15 milliarder, man har brug for. Det kalder man en kæmpe sejr, men det er det ikke. Det er en gigantisk fiasko for samtlige politikere i Østjylland. Østjyderne er blandt andet repræsenteret ved Jakob Ellemann-Jensen (V) og Ole Birk Olesen (LA), men repræsenterer de Østjylland? De mener jeg ikke, de gør. Vi har behov for større østjysk fokus på det nationale kort.
Hvad skal der ske, hvis du ikke kommer ind?
”Så er det sådan, det er. Jeg har haft et godt liv inden politik, har et godt liv med politik og får et godt liv efter. Lykkes det ikke, så må jeg vurdere, hvad jeg skal til den tid, men det tænker jeg ikke på lige nu. Min styrke er, at jeg ikke er en karrierepolitiker. Jeg ser det ikke som noget, jeg skal leve af resten af mit liv overhovedet. Det er der mange politikere, der gør, og derfor tør de ikke sige de ting, der er nødvendige af frygt for, at flertallet ikke bakker dem op. Jeg er overbevist om, at østjyderne gerne vil repræsenteres af en politiker, som snakker ligeud af posen, og som kan løfte sløret for alt det fråseri, der foregår derovre. Det har jeg gjort i Aarhus, og det vil jeg også gøre på Christiansborg."

Publiceret 09 February 2017 14:15

SENESTE TV