Choksejr:

Anders Antonsen slog Jan Ø. Jørgensen i DM-finale

Jan Ø. Jørgensen er lige nu nummer to i verden, men aarhusiansk stortalent overvandt alligevel elitespilleren i finalekamp

Af
Af Henrik Philip Hare

JP Aarhus

Det aarhusianske stortalent i badminton, Anders Antonsen, gik ved søndagens finale i herresingle ved Danmarksmesterskabet imod de flestes forventninger og vandt over Jan Ø. Jørgensen.
Sidstnævnte er ellers lige nu Danmarks højest rangerede herresingle med en andenplads på verdensranglisten. Anders Antonsen er nummer 29.
Sejren kom i hus med cifrene 21-15,19-21 og 21-18.
Finalen bød hele vejen i gennem på lange dueller, og det fik fyret op under publikum i Ceres Arena i Aarhus, hvor de fleste valgte at holde med den lokale underdog.
Inden kampen nåede den unge spiller også at blive kåret til Årets Komet i dansk badminton. En pris den blot 19-årige aarhusianer altså levede op til.
Efter kampen sendte han en tak ud til det lokale publikum og lovede at dukke op igen til næste mesterskab. Derudover var det en fattet Anders Antonsen, som modtog både klapsalver, blomster og pokal.
"Det bølgede frem og tilbage, men det er noget helt specielt," sagde den unge vinder lige efter kampen.
Herresingle-matchen ved DM har været præget af uheldige skader til såvel Viktor Fischer som Hans-Kristian Vittinghus - begge i top 20 i verden. Sidstnævntes skade gav endda en ekstra hviledag til Jan Ø. Jørgensen, da de to ellers skulle have mødt hinanden i en semifinale om lørdagen. En hviledag der altså ikke kom ham til nytte.
Lige før mændenes finale fandt en underdog-sejr faktisk også sted. Det skete da Mette Poulsen overvandt den dobbelt forsvarende Danmarksmester Line Kjærsfeldt, som også er Danmarks højest rangerede damesingle på verdensplan. Den sejr kom i hus i to overbevisende sæt.
Endnu tidligere på dagen tog Maiken Fruergaard Sørensen og Sara Thygesen sejren i damedouble, mens Frederik Colberg og Rasmus Fladberg tog titlen i herredouble.
Vinderne i mixed double blev Mathias Christensen og Sara Thygesen. Sidstnævnte vandt altså to titler på dagen.

null

Publiceret 05 February 2017 21:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV