Skal denne søde kanin være en del af dit hjem?

Skal denne søde kanin være en del af dit hjem?

Lille kanin fundet i papkasse - nu søger den nyt hjem

I samarbejde med Dansk Dyreværn Aarhus sætter vi fokus på dyr klar til adoption

Af
Af Dansk Dyreværn Aarhus

Flit blev fundet efterladt i en papkasse sammen med 4 andre kaniner.
Det tyder på, at han har gået sammen med andre kaniner, da hans pels bærer præg af, at han har været oppe at slås.
Det var også tydeligt, at hans tillid til mennesker havde lidt et ordentlig knæk, derfor greb vi chancen, da vi fik tilbudt at kunne sende ham i pleje hos en dygtig kaninkender, som kunne arbejde på disse tillidsproblemer. En af de ting vi kunne bidrage med var at få Flit kastreret, da kaniner, når de når kønsmodning, er i hormonernes magt så at sige.

Opdatering fra plejefamilien:

Flit har rykket sig rigtig meget efter sin kastration. Han er en kanin, der vil skulle leve efter principperne fra Frikanin.dk. For folk der ikke kender til Frikanin, så betyder det, at buret nu blot bliver brugt som et sovested (hvis det overhovedet bliver brugt), og kaninen i stedet kan bruge de fleste timer i døgnet på at drøne rundt, lave glædeshop, tigge mad, når køleskabet bliver åbnet eller hoppe op og putte i sengen. Det er i stor kontrast til, hvordan mange kender til at holde kanin.
Lige nu bor han i plejemorens soveværelse, da hun har hund, som han ikke er tryg ved, og han er generelt ikke tryg ved for meget larm eller for mange mennesker. Han bor uden bur 24/7 og bruger sin toiletbakke, uden uheld. Derudover har han lært at komme, når man kalder hans navn 'Flit' mod en godbid, og han er en lille fyr, der godt kan lide at følge med i de ting, man foretager sig. Sidder plejeren for eksempel ved skrivebordet, kommer han hen og vil have opmærksomhed, og han nyder at blive aet ved panden og mellem ørerne.
Flit er rigtig dygtig til at tigge, og der arbejdes lige nu på at lære ham et par tricks, da han er en intelligent lille fyr, som har brug for stimulering. Han bryder sig ikke om at blive løftet på og al kontakt, har altid foregået på gulvet efter hans præmisser. Det er derfor vigtigt, at man ikke løfter på ham, medmindre det er nødvendigt, og det er vigtigt, at man kan læse hans adfærd. Er man i stand til dette, knytter han sig helt og holdent til en. Han er ekstrem godmodig og har elsket at løbe rundt i vores kaninsikret (indhegnet) have om sommeren, hvor han har elsket at grave i jorden.
Han er ikke egnet til små børn, og heller ikke til et hjem hvor der er for meget larm, da det vil gøre ham utryg. Men han vil muligvis kunne egne sig i et hjem, hvor der er en teenager eller to, som forstår og respekterer Flits behov og adfærd. Det er vigtigt, at man i det kommende hjem har tænkt på, at en kanin kan blive over ni år gammel, da Flit vil risikere et tilbagefald, hvis han bliver flyttet for meget rundt grundet hans fortid. Man skal derfor være forberedt på at give Flit et permanent hjem, hvor man har taget højde for en kanins lange levealder. Jeg hjælper gerne med at bonde (sammenføre) Flit og en eventuelt steriliseret kaninveninde, og man er også velkommen til at komme på besøg og hilse på Flit, hvor der er mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål.
Flit får ligenu tilfredsstillet sit behov for nærhed med en bamse, som den er meget glad for og troligt vasker og hygger om, bamsen må han gerne få med sig ud i nyt hjem. Flit er ikke nærig med kaninkys, så selv radiatorerne bliver jævnligt vasket. Vi håber, at man har lyst til at møde Flit, hvilket kan ske ved at kontakte internatet, så henviser vi videre til plejefamilien, som er bosat i Tranbjerg J tæt på internatet.

Publiceret 05 February 2017 12:00

SENESTE TV