Debat:

Fædre bør være mere end en parentes i deres børns liv

Maria Sloth, Formand for Børn og Ungeudvalget, Formand for Udvalget for Mangfoldighed og Ligestilling

Beskæftigelsesforvaltningen og erhvervsskolerne indbyder endnu engang til mors uddannelsesdag.
“Både mødre, (fædre) og deres børn kan blive klogere på alle de muligheder, en erhvervsuddannelse giver.” Resten af invitationen snakker kun om mødre.
Det er fuldstændig urimeligt for både mødre og fædre, at mødrene bliver tildelt hele ansvaret, og at fædrene tolereres, hvis de dukker op, men ikke inviteres direkte. For selvom fædrene i parentes også er velkomne til arrangementet, så betyder sprog og kommunikation noget.
Det er vi heldigvis blevet gode til i resten af kommunens magistratsafdelinger, hvor der eksempelvis er fokus på et sprog, der ikke skræmmer enkelte grupper væk i jobopslag. Den vogn bør beskæftigelsesforvaltningen hoppe tilbage på.
Det er rigtigt, at mødrene i dag har langt større indflydelse på deres børns liv, end fædrene har. Det er en problematik, vi som kommunal instans bør udfordre - ikke underbygge. Det kan godt være, det virker som et kækt og smart reklametræk at bruge mors-dag som løftestang til at snakke uddannelse. Men udenfor strategikontorerne er det altså med til at cementere en kønsskævvridning kommunen officielt ønsker at komme til livs.
Drop de forældede og kedelige kønsstereotyper og lav en seriøs oplysningsindsats henvendt ligeligt til alle forældre med børn i målgruppen. For fædre har ret til at være mere end en parentes i deres børns liv.

Publiceret 26 January 2017 11:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.