Kasper Lunding spiller mest på AGF's U18-hold, men træner nu flere gange om ugen med Superliga-truppen. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Kasper Lunding spiller mest på AGF's U18-hold, men træner nu flere gange om ugen med Superliga-truppen. Arkivfoto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Månedens sportstalent:

Risskov-dreng drømmer om Superliga

17-årige Kasper Lunding har netop skrevet under på en 3-årig kontakt med AGF, hvor målet er Superliga-spilletid

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Det er en særdeles glad og tilfreds Kasper Lunding, Lokalavisen møder fredag formiddag på Viby Gymnasium.
For dagen inden har den talentfulde AGF-spiller noget uventet for første gang fået spilletid på førsteholdet i årets første træningskamp mod Aarhus Fremad.
“Jeg fik fem minutter på banen, så det var fint nok. Jeg kom ind i stedet for Sverrisson, der blev småskadet,” fortæller Kasper Lunding, der kan spille de fleste positioner på midtbanen, men som allerhelst vil spille på højre kant, så han kan trække ind i banen med sit farlige venstreben, der både afslutter godt og kan lægge op til scoringer.

Prøvetræning i Schalke 04

Det ben og nogle sjældne gode dribleevner har foreløbig givet den 17-årige fodboldspiller flere kampe på diverse ungdomslandshold, prøvetræning hos tyske Schalke 04 og nu en længere kontrakt med AGF på tre år.
Og målet er klart:
“Jeg skulle gerne blive fast mand på AGF's Superligahold i løbet af de tre år. Det er fedt at skrive under på så lang en aftale. Siden jeg har været en bette knægt og spillet fodbold nede i VRI, har min store drøm været at skrive under på en professionel kontrakt, så det er lidt surrealistisk, at drømmen nu er gået i opfyldelse. Det er noget af et nåleøje, jeg er kommet igennem,” siger Lunding, der bor i Risskov med sine forældre og storebror.
Lunding tog sine første fodboldstøvler på som 6-årig i VRI, og som 12-årig måtte han vælge mellem fodbold og håndbold, fordí han også var god til sidstenævnte.
“Da jeg var 11 år spillede jeg på VRI's andethold i en periode. Og det kunne jeg ikke forstå, fordi jeg elsker fodbold helt vildt og kan ikke få nok. Så hver eneste dag efter skole trænede jeg i flere timer på Risskov Skoles multibane, indtil det blev mørkt. Også når jeg havde været til fodboldtræning. Jeg trænede mest finter, som nok er min spidskompetence i dag,” fortæller Kasper Lunding.
Herefter gik det stærkt. Og i løbet af et år blev han så god, at driblingerne skulle prøves af i den lokale storklub, så som 13-årig skiftede han VRIs gule trøje ud med den hvide AGF-trøje, og som 15-årig skrev han under på sin første ungdomskontrakt.
I dag træner han to-tre gange med førsteholdet:
“Det er fedt, synes jeg. Jeg kan virkelig mærke, hvad der skal til og hvor meget mere hårdt fysisk det er at spille med de bedste i forhold til ungdomsfodbold. Og så er det noget særligt at spille sammen med spillere som Duncan og Spelmann, som jeg har set op til i mange år,” fastslår fodboldtalentet,
Lunding går på HF Team Danmark-linjen på Viby Gymnasium, hvor et højere fravær er lovligt, og skolen ligger tæt på AGFs træningsanlæg på Fredensvang.
“Jeg har et fravær på 25 procent, fordi jeg træner så meget med førsteholdet,” siger Kasper Lunding, der bruger 12-13 træningstimer fordelt på syv træninger om ugen på henholdsvis U18- og Superligaholdet.

Kasper Lunding går til daglig på HF på Viby Gymnasium på en Team Danmark-linje.

Kasper Lunding går til daglig på HF på Viby Gymnasium på en Team Danmark-linje.

Har agent

Men drømmene stopper ikke ved Superligaen. For nylig har Kasper Lunding påbegyndt et samarbejde med agenten Jesper Ørskov, som også repræsenterer Thomas Delaney og Marcus Ingvartsen.
“Min store drøm er at komme til at spille i enten Tyskland eller England på et tidspunkt,” siger gymnasieeleven, der snart kan se en ende på skoledagen, som bliver afløst af fodboldtræning på Fredensvang og forventet hjemkomst klokken 19.

null

Publiceret 25 January 2017 09:00

SENESTE TV