I weekenderne ryger Mathias skunk og hash med vennerne.

I weekenderne ryger Mathias skunk og hash med vennerne.

Mathias bruger 500 kroner om måneden på skunk

Hver måned går en tiendedel af Mathias Schrams SU op i røg. Men det er ikke noget problem, mener den unge statskundskaber

Af
Jeppe Kristensen

Hver måned bruger 20-årig Mathias Schram op mod 500 kroner på at ryge sig skæv med vennerne. Hovedparten af hashen og skunken bliver indhaleret i weekenden til fester som supplement og alternativ til alkoholindtagelse. Og for Mathias, som til dagligt læser Statskundskab på Aarhus Universitet, er det intet problem at få fat i cannabissen.
“Det er ret nemt i Aarhus. Nærmest nemmere end i København, hvor man skal ud på Christiania. I Aarhus kan jeg få det bragt til min hoveddør, hvis jeg vil,” siger Mathias, der for et år siden flyttede fra hovedstaden til Aarhus for at studere.
Når den unge tilflytter skal proviantere de grønne varer, så foregår det som regel med en kortfattet besked til buddene, som leverer i hele Aarhus ifølge Mathias Schram.
“Jeg snakker så lidt med min pusher som overhovedet muligt. Vi mødes et afsides sted i byen, hvor jeg sætter mig ind i bilen og laver handlen, og så er jeg væk igen. Det tager et til to minutter,” fortæller Mathias Schram.

Svarer til en øl

For Mathias Schram er der ikke den store forskel mellem at drikke en bajer eller ryge en joint. Begge dele kræver mådehold, mener statskundskaberen.
“Alt efter hvor meget du ryger eller drikker, så bliver du sløv og påvirket i dagene efter. Jeg synes, at det svarer til at drikke øl om lørdagen med vennerne. Men jeg har også prøvet at ryge for meget og i for mange dage i streg. Det påvirkede mit hoved i dagene efter. Men derfor er det vigtigt for mig, at jeg holder det på et niveau, hvor jeg kan styre det i forhold til mit studie. Og det føler jeg, at jeg kan,” fortæller cannabis-rygeren, der ifølge ham selv ikke føler, at indhaleringen af skunk påfører ham dovenskab.

Bekymrer sig ikke

Selv om det er kriminelt at købe og ryge cannabis, så mener den 20-årig studerende ikke, at det kan forhindre ham i at indtage og købe cannabissen.
“Lysten til at ryge overstiger simpelthen lovgivningen, og det faktum, at man handler med kriminelle personer. Derfor bekymrer jeg mig egentligt heller ikke om lovgivningen mod cannabis,” siger Mathias Schram og tilføjer:
“Men det er da et problem, at pengene går til de kriminelle. Men jeg mener, at man kan løse det ved at legalisere cannabis. Men jo, det er mit personlig ansvar, men igen, det overstiger min lyst til ryge.”

null

Publiceret 24 January 2017 11:00

SENESTE TV