Aarhus 2017:

Sport og leg du skal opleve i kulturåret

Mere end 400 arrangementer fylder Aarhus og Region Midtjylland, når 'Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017' løber af stablen fra 20. januar.
12 større begivenheder, kaldet fuldmåneevents, og fire megaevents ligger spredt ud over året ind i mellem massevis af kultur i alle afskygninger.
Valgmuligheder er der altså nok af, så vi har på Lokalavisen Aarhus allieret os med Aarhus 2017 og bringer hver uge frem mod den officielle åbning 20. januar fem nedslag i programmet inden for musik og lyd, billedkunst og udstillinger, børn og unge, scenekunst, sport og leg, litteratur samt festivaler og happenings. Denne gang gælder det arrangementer inden for 'scenekunst' i Aarhus.

LightLens

Koreograf Wayne McGregor gæster Aarhus med sit dansekompagni for at skabe et værk specielt til Aarhus 2017. Wayne McGregor arbejder med mere end 200 lokale medvirkende på tværs af alder, køn, kultur, interesser og professioner. Han vil skabe en forestilling, der hylder Aarhus gennem dansen. Foregår 16.-17. juni 2017 i Region Midtjylland.

Danmarks største cykelfestival CYKLO kommer til byen. Foto: Morten Rygaard og Bo Amstrup

Danmarks største cykelfestival CYKLO kommer til byen. Foto: Morten Rygaard og Bo Amstrup

Cyklo

Muskelsvindfonden inviterer til Danmarks største cykelfestival. Deltag i cykelløb for børn og voksne, bliv en del af cykelkarnevallet, pimp din cykel, eller deltag i cykelkonkurrencer, når Frederiks Allé og Musikhusparken i Aarhus omdannes til en kæmpe festivalplads med oplevelser og udfordringer for alle uanset alder, størrelse og antal hjul. Kulbroens madmarked rykker også ind, ligesom der vil være loungemusik og cykelbingo. Det sker 19. -20. august.

200 lokale medvirker i forestillingen LightLens. Foto: Kois Miah

200 lokale medvirker i forestillingen LightLens. Foto: Kois Miah

Skole OL

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. I 2017 bliver finalerne afholdt i Aarhus. Hver dag deltager 2000 skolebørn fra alle dele af Danmark i de sjove og spændende aktiviteter i Ceres Park & Arena. Skole OL er rettet mod børn på 4.-7. klassetrin. Hidtil har Skole OL kun omfattet atletikdiscipliner, men fra 2017 bliver programmet udvidet til at omfatte andre sportsgrene. Løber af stablen 13.-16. juni.

Move for life

Denne fuldmåne-event er præsenteret af DGI Østjylland, som disker op med en række events, der skal inspirere folk til at komme op fra stolen. Med et hav af lokale og regionale sportsevents er der masser af muligheder. I samarbejde med idrætsklubber, entusiaster, lokale projekter og kommuner i hele regionen bliver idræt, træning og bevægelse gentænkt med inspiration og inddragelse fra kunst og kultur. Det kan være cyklister, der genererer strøm til en live koncert, eller et museum, der åbner til midnatsløb. Foregår 4.-5. november på forskellige steder.

Kulturringen

Med den røde rute 'Kulturringen' kan man opleve 450 kilometer af det østjyske landskab med særlige kulturtilbud undervejs. Stå af cyklen og udforsk små museer, svøm i havet som en viking og opdag skjulte ruiner og gravhøje fra oldtiden. Benyt chancen for at smage på lokal mad, køb frugt og grønt ved vejboder, og overnat på nogle af områdets herregårde og små kroer. Digitale og trykte kort hjælper med planlægningen. Forskellige ture på tværs af Østjylland finder sted fra marts til juli.

null

Publiceret 08 January 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV