Debat:

Kontanthjælpsloftet – en trist jul for mange aarhusianske børnefamilier

Af
Af Nicolai Wammen

politisk ordfører for Socialdemokratiet

og Camilla Fabricius fungerende. rådmand for Teknik og Miljø.

Julehjælpen er i år kraftigt stigende. Den store stigning i antallet af julehjælpsanmodninger har desværre én stor synder. Det er kontanthjælpsloftet.
Det er særdeles bekymrende, at man her i avisen kan læse, at over 900 enlige forsørgere nu rammes af kontanthjælpsloftet alene i Aarhus.
Det er trist, at vi i dagens Danmark skal se så store stigninger i antallet af ansøgninger om julehjælp. Vi har alle et ansvar, men det bør ikke hovedsageligt være civilsamfundets opgave at sikre vores medborgeres velfærd. Det er en opgave for fællesskabet.
Den kolde virkelighed er dog, at regeringens kontanthjælpsloft nu viser sit grimme ansigt. 2000 aarhusianeres, det vil sige børn og enlige forsørgeres jul bliver præget af, at pengene bliver meget små. Det leder tankerne hen imod Ebenezer Scrooges bogholder i Charles Dickens ”Et Juleeventyr”. Denne gang fortalt uden en lykkelig slutning.
For denne jul kommer der ingen juleånder nedstigende. Kontanthjælpsloftet gør, at alt for mange familier har vanskeligt ved at finde en bolig, som er billig nok til, at man rent faktisk kan leve af sin indkomst.
Kontanthjælpsloftet er ikke blot en trist julefortælling. Det er også en uvenlig varsling om et 2017, hvor VLAK-regeringen for alvor vil slå sine liberale vinger ud.
Vi vil gerne gøre det helt klart. Socialdemokratiet stemte imod kontanthjælpsloftet, og de store sociale konsekvenser burde være en øjenåbner for regeringen, men den har desværre valgt at have skyklapper på i forhold til de mange aarhusianere og andre danskere, der bliver ramt.

Publiceret 23 December 2016 11:37

SENESTE TV