Indbrudstallet rasler ned i Østjylland - men julen står for døren:

Sådan sikrer du din bolig

Meget tyder på, at 2016 bliver året med det laveste antal indbrud i ti år

Antallet af anmeldelser om indbrud i privat beboelse i Østjylland nærmer sig det laveste niveau i ti år, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Men nu bevæger vi os så småt ind i indbrudstyvenes favoritperiode: Julen.
"Her få dage før jul kan vi konstatere, at antallet af indbrud i privat beboelse er lavere end på samme tidspunkt sidste år. Og hvis tendensen fortsætter henover julen, så vil vi gå ud af 2016 med det laveste antal indbrud i politikredsens tiårige historie," lyder det fra vicepolitiinspektør og leder af indbrudsstaben, Anders Uhrskov..
Én af forklaringerne på det lave antal anmeldelser skal blandt andet findes i Østjyllands Politis målrettede indsats mod indbrudstyvene. Et tæt samarbejde mellem politi, anklagemyndighed og kriminalforsorgen har betydet større fokus på at få fængslet indbrudstyve og givet straksdomme i alle tilfælde, hvor muligheden har været der.
"Når en indbrudstyv får en straksdom allerede under et døgn efter, han er blevet fanget, betyder det, at hans sag er færdigbehandlet på stedet. Så er han væk fra gaden i længere tid, og vi kan bruge kræfterne på at fange endnu flere indbrudstyve," fortæller Anders Uhrskov.
I øjeblikket sidder knap 20 indbrudstyve fængslet – enten som varetægtsarrestanter eller for at afsone en straksdom. Fælles for  alle er, at de kommer til at fejre jul bag tremmer.

Den seneste uge har patruljer fra Østjyllands Politi være på 'juletur' flere steder i politikredsen for at ønske borgere god jul og ikke mindst komme med gode råd til, hvordan man sikrer sit hjem mod indbrudstyven.
"Indbrudssikring af hjemmet burde være en lige så fast juletradition som and og risalamande. Mange kender nok allerede flere af de gode råd, men vi håber, at vores påmindelse kan være med til at få de sidste med på vognen, så vi alle kan få en tryg juleferie," siger Anders Uhrskov.
Her er fem gode råd til, hvordan du kan sikre din bolig mod indbrud:

  • Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige gennem vinduerne
  • Få naboerne til at parkere en bil i indkørslen, tømme postkassen eller bruge din skraldespand, så det ser ud som om, nogen er hjemme
  • Lad lyset og/eller radioen være tændt – brug tænd/sluk-ur
  • Lad være med at rydde op og tage opvasken. Lidt rod får det til at se ud, som om du er hjemme
  • Hils på fremmede på vejen eller i opgangen. Der er ikke noget, der skræmmer en tyv væk som nysgerrige naboer. Tyve kan ikke lide at blive set.
dp

Publiceret 21 December 2016 13:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV