Foto: Gjøde og Povlsgaard Arkitekter

Foto: Gjøde og Povlsgaard Arkitekter

Den Uendelige Bro:

Nu er pengene fundet

To millioner kroner her og nu og 150.000 kroner om året foreslår rådmand at bruge på en permanent udgave af Den Uendelige Bro

Af
Louise Nyvang Burmeister

Om kommunen skal bruge to millioner til at opføre 'Den Uendelige Bro', der var en del af Sculpture by the Sea i 2015, i en permanent udgave behandles på et magistratsmøde mandag.
Af dagsordenen til mødet fremgår det, at rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) foreslår at bruge to millioner kroner til at opføre 'Den Uendelige Bro' og at bruge 150.000 kroner i årlige udgifter til vedligeholdelse af den.
De to millioner kroner bliver taget fra opsparingen i Kultur og Borgerservice. Mens den årlige udgift findes inden for Sport og Fritids nuværende budget.
"Det vil være fantastisk at få broen tilbage til Aarhus. Jeg håber nu på opbakning i byrådet. Jeg har tidligere fået flere positive tilbagemeldinger fra de andre partier, men man kan aldrig med sikkerhed sige, hvordan det bliver modtaget i byrådssalen," siger Rabih Azad-Ahmad.
  

En publikums favorit

Broen var en publikumsfavorit under kunstudstillingen langs stranden syd for Aarhus, og mange borgere har siden ytret ønske om at få værket, der er skabt af de aarhusianske arkitekter Johan Gjøde og Niels Povlsgaard, tilbage en i varig udgave.
Før den runde bro kan blive etableret, kræver det dog en byggetilladelse fra Teknik og Miljø. I en bemærkning til mandagens magistratsmøde skriver Teknik og Miljø at, man ser frem til etableringen af broen, men at konstruktionen kræver en byggesagsbehandling.
Derudover oplyser afdelingen, at der ikke vil blive stillet særlige krav til adgangsforhold herunder handicapadgang. Men da tilgængelighed er et fokusområde for Aarhus Kommune, så anbefaler Teknik og Miljø, at det fremgår af byrådsindstillingen, hvordan man vil arbejde med tilgængelighed. 
Indstillingen skal endeligt vedtages i byrådssalen, hvilket formentlig bliver på byrådsmødet 21. december.
 

null

Publiceret 01 December 2016 15:45

SENESTE TV