Lystrup Futsals succes i den bedste danske række, hvor det blev til bronzemedaljer i sidste sæson, har nu udmøntet sig i flere landsholdsudtagelser. Arkivfoto.

Lystrup Futsals succes i den bedste danske række, hvor det blev til bronzemedaljer i sidste sæson, har nu udmøntet sig i flere landsholdsudtagelser. Arkivfoto.

Lystrup-spillere landsholdsudtaget

Hele fem spillere fra Lystrup Futsal er udtaget til landsholdssamling

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Den danske futsallandstræner Nikolaj Sabye har indkaldt de bedste spillere fra Vest Ligaen til en landsholdssamling i Vejen i den kommende weekend, og her er hele fem spillere fra Lystrup Futsal.
Det drejer sig om målmand Thomas Hessellund, Nichlas Knudsen og Jeppe Laursen som begge har landskampe på cv'et samt de to tidligere Nørskovlund-spillere Jannik Mehlsen og Jacob Corneliussen.
Det sker for at finde potentielle spillere til de forestående landskampe i december og januar.
Her skal Danmark til Nordic Cup i Jonkøbing, Sverige og senere spille EM-kvalifikation på Cypern.
Til landsholdssamlingen i Vejen er Lystrup Futsal i øvrigt den bedst repræsenterede klub med de fem spillere, hvor truppen er på i alt 20 mand.
Lystrup Futsal er for fjerde år i træk repræsenteret i DBU Futsal Liga-sæsonen.
I sidste sæson blev det til bronzemedaljer til Lystrup, og målet for den kommende sæson er at nå DM-finalen.

Fakta om futsal

  • Navnet futsal er en sammentrækning af 'fútbol sala/de salon' på spansk og 'futebol de salão' på portugisisk og kan oversættes til "indendørs fodbold".
  • Futsal adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, for i futsal spiller hvert hold med fem spillere på en håndboldbane uden bander, og når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen.
  • I 2006/2007 gik DBU for alvor ind i arbejdet med udviklingen og udbredelsen af spillet og besluttede at forsøge at integrere futsal som en del af DBU's officielle turneringer.

Kilde:DBU

Publiceret 17 November 2016 16:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.