Drengebørn op til syv år er velkomne til kvindesvømning hver lørdag fra kl. 15 til 18 i Gellerupbadet.

Drengebørn op til syv år er velkomne til kvindesvømning hver lørdag fra kl. 15 til 18 i Gellerupbadet.

Gellerupbadet:

Kvinder kæmper for svømme-tid

Lokalt initiativ skal gøre byrådspolitikerne klogere på, hvorfor kvinderne i Gellerup går til svømning uden mænd

Af
Louise Nyvang Burmeister

Badges blev uddelt og spørgeskemaer udfyldt, da Gellerupbadet lørdag var åbent for den ugentlige, offentlige kvindesvømning.
Det for tiden omdiskuterede tilbud i svømmehallen i Brabrand, hvor kvinder og børn svømmer for nedrullede gardiner, og mænd er forbudt adgang, var lørdag genstand for mere opmærksomhed end ellers.
I svømmehallens forhal sad tre kvinder med deres computere fremme. De bad de kvinder, som mødte op med håndklæde og badedragt i tasken, svare på, hvorfor de bruger tilbuddet om kvindesvømning.
Wissal El-Arid var en af disse tre spørgende kvinder.
Hun har selv svømmet i Gellerupbadet siden 2003, da det første rene kvindehold blev oprettet.
Den seneste tids debat blandt byrådspolitikerne, hvor et flertal vil forbyde kvindesvømningen, har fået hende til at reagere.
“Jeg har lyttet til politikerne tale om os, og hvor undertrykt, de tror, vi er. De har ikke selv været herude for at tale med os, eller undersøgt det nærmere,” mener Wissal El-Arid, der er en af initiativtagerne til gruppen Kvindesvømningens Venner i Gellerupbadet, der står bag spørgeskemaundersøgelsen, som mandag blev sendt til byrådet.
“Jeg håber, at vi kan få politikerne til at ændre holdning. Hvis det her tilbud forsvinder, så vil jeg ikke gå til svømning mere,” Wissal El-Arid.


Handler om selvbestemmelse

Lørdag var der 40-50 badende kvinder og børn i Gellerupbadet. 
For Wissal El-Arid er kvindesvømning en frihed.
“Det handler slet ikke om undertrykkelse, men tværtimod om selvbestemmelse. Det er min frihed til at vælge, at jeg ikke vil svømme sammen med mænd og ikke vil vise min krop. For det har jeg slet ikke lyst til,” siger Wissal El-Arid, der til daglig er netværkskoordinator i Brabrand.
Kan du forstå, hvis politikerne er nervøse for, at nogle af kvinderne er undertrykt?
“Nej, det kan jeg ikke. Min fornemmelse er, at de fleste kommer her af samme grund som mig, men jeg kan jo ikke vide det. Derfor laver vi også den her undersøgelse, for at afdække om der måske er nogle, der er undertrykt.” 
Wissal El-Arid mener dog under alle omstændigheder, at det er en dårlig idé at lukke tilbuddet:
“Der er et fællesskab her, hvor vi støtter hinanden. Der er en hyggelig stemning, der er trygge rammer og masser af kvindesnak om alt muligt; om børn, om hvordan ens dag har været. Man udveksler viden og kendskab til systemet og informationer. Hvis der er nogle, der er undertrykt, så kan de jo netop her finde ud af, at der er muligheder og at der er nogle, der kan hjælpe dem.” 
Gruppen har også igangsat en underskriftsindsamling for at bevare tilbuddet om offentlig kvindesvømning i Gellerup. Mandag havde 1.925 personer skrevet under. 
Byrådet forventes at skulle behandle forslaget endeligt i slutningen af måneden.

Publiceret 15 November 2016 08:00

SENESTE TV