Jesper Kousholt er nu officielt skoleleder på Strandskolen i Risskov efter at have været konstitueret leder siden januar. Foto:Mille Gissel Laursen

Jesper Kousholt er nu officielt skoleleder på Strandskolen i Risskov efter at have været konstitueret leder siden januar. Foto:Mille Gissel Laursen

Eks-elitesvømmer skal lede børn sikkert gennem skolen

Jesper Kousholt er ny leder på Strandskolen i Risskov. Konkurrencegenet og viljen til udvikle sig ligger dybt i den tidligere elitesvømmer

Med kraftfulde svømmetag glider Jesper gennem vandet i en sikker crawl. Han leverer en præstation, der sikrer ham og sine tre holdkammerater en verdensrekord i 4 x 100 meter fri stafet for herrer på langbane i foråret 2010.
"Jeg har brugt størstedelen af min barndom, ungdom og en del af mit voksne liv på at dyrke konkurrencesvømning. Svømning har fyldt meget i mit liv, og det har lært mig at sætte realistiske mål, som jeg arbejder målrettet og struktureret imod. Dét har jeg med mig som et fundament i forhold til, hvordan jeg tænker – både hvad angår ledelse og i livet generelt," siger Jesper Kousholt.
Diplomet, der er bevis på verdensrekorden, pryder i hjemmet i Vejlby, har Jesper nu rettet blikket mod sin nye rolle som skoleleder på Strandskolen i Risskov. Samtidig er han i gang med at læse en master i offentlig ledelse.
"Jeg er optaget af at lære og være i udvikling. Jeg føler mig ikke presset, men vender det om og glæder mig over, at jeg får nogle redskaber til at blive en endnu dygtigere leder. Det giver mig energi at få ny viden og møde nye mennesker, der kan inspirere mig," fortæller Jesper Kousholt.

Lån en leder

Med Jesper Kousholt i spidsen som ny skoleleder falder den sidste brik på plads i det nyetablerede lederteam på Strandskolen. Han er allerede et kendt ansigt på skolen, da han inden sin ansættelse var konstitueret skoleleder i otte måneder. Foruden Jesper er viceskolelederen og to pædagogiske ledere for nyligt blevet budt velkommen.
"Jeg vil gøre det til en del af vores ledelsesopgave, at vi er ude i praksis. Derfor har jeg på Strandskolen introduceret 'Lån en leder' på Strandskolen.
“Hvis man for eksempel som lærer har lyst til at en kollega skal ind og se ens undervisning, eller man selv har lyst til at overvære en kollegas undervisning, kan man booke en leder til at vikariere for en. Det er ofte besværligt at finde et hul i skemaet, og da alle lederne har lærerbaggrund, kan de overtage undervisningen. Det er en kæmpe styrke at vide, hvordan ens kollega i teamet arbejder med de udfordringer, man selv arbejder med. Og i mødet mellem leder og medarbejder vil det også være langt mere kvalificerende, at lederen har været ude at opleve, hvordan det foregår i praksis," fortæller Jesper Kousholt om det nye initiativ.
På skolen er en omfangsrig udvikling og renovering af de ydre faciliteter undervejs.
Lyse linoleumsgulve er i øjeblikket i gang med at erstatte de gamle, brune gulve, fortæller Jesper, mens han spankulerer ned af gangen forbi de nye fællesarealer, der er ved at blive bygget. Gennem sine tidligere stillinger som viceskoleleder og pædagogisk leder og ni års erfaring som lærer har Jesper fået indsigt i, hvor vigtigt det er at eleverne får præsenteret viden på en måde, de forstår.
"Jeg forestillede mig, at jeg selv var en elev og for eksempel skulle lære tysk. Ville de opgaver og den metode få mig til at forstå og vække min interesse for sproget? Jeg bruger mine erfaringer fra jobbet som lærer og pædagogisk leder, så jeg som skoleleder kan være med til at skabe de bedste muligheder for elevernes læring på Strandskolen. Det er børnenes læring, jeg er optaget af. Det er på grund af dem, at jeg hopper på cyklen hver dag og kører ned på skolen.
ksa

null

Publiceret 12 November 2016 09:00

SENESTE TV