68 stemte imod og 537 stemte for, da Aarhus Aadal Golf A/S 6.oktober vedtog at sælge anlægget til Aarhus Aadal Golf Club. Arkivfoto: Emil Ryge Christoffersen, Polfoto

68 stemte imod og 537 stemte for, da Aarhus Aadal Golf A/S 6.oktober vedtog at sælge anlægget til Aarhus Aadal Golf Club. Arkivfoto: Emil Ryge Christoffersen, Polfoto

Golfklub:

Fra 64 til 30 millioner på 11 år

Aktieselskabet bag Aarhus Aadal Golf Club har opløst sig selv og solgt anlægget til klubben. Prisen var halveret på 11 år

Af
Louise Nyvang Burmeister

De knap 900 klubmedlemmer, der i 2005 skød penge i Aarhus Aadal Golf ved at købe en medlemsaktie på 20.000 kroner, sidder i dag tilbage med 1.000 kroner.
Det står klart, efter at aktieselskabet, Aarhus Aadal Golf A/S (AAG), ved en ekstraordinær generalforsamling 6. oktober besluttede at opløse sig selv og lade klubben Aarhus Aadal Golf Club (AAGC) overtage anlægget på Brydehøjvej i Harlev for godt 30 millioner kroner.
Størstedelen af medlemmerne gik dengang for 11 år siden sammen om at købe anlægget til 64 millioner kroner.
Salgsbeslutningen bakkede 85 procent af aktionærerne på generalforsamlingen op om.
Og det var en nødvendig beslutning, mener den indtil 6. oktober konstituerede formand for Aarhus Aadal Golf Club:
“Vi får nu en mere direkte økonomi mellem banken og medlemmerne. Og det er den primære årsag til salget. Vi forbedrer klubbens økonomi, fordi vi nu af banken er stillet bedre betingelser i udsigt i forhold til renter og afdrag,” siger Torben Holt Roesen, der i dag er menigt medlem af klubbens bestyrelse, efter han i fire måneder har været konstitueret formand.

Ikke for at tjene penge

Var det en forkert beslutning at overtage anlægget tilbage i 2005? “Nej, det var nødvendigt, og beslutningen havde meget stor opbakning blandt de daværende medlemmer,” siger Torben Hold Roesen, der selv har været medlem af golfklubben i fire år.
Men det viste sig at være en dårlig investering?
“Det tror jeg altid, at en golfklub vil være. Jeg tror ikke, at aktionærerne gik ind i klubben og støttede økonomisk for at tjene penge. Ligesom man heller ikke køber AGF-aktier for pengenes skyld. Det er support for klubben, og det er med hjertet,” siger Torben Holt Roesen.
Den nye bestyrelse i den nu mere enkle ejerstruktur i golfklubben ser lyst på fremtiden.
“Vi kan beholde samme kontingentsats, og det, håber vi, betyder en konsolidering af klubben fremover. Vi ser fortrøstningsfuldt på fremtiden,” siger Torben Holt Roesen.
Aarhus Aadal Golf Club har i dag 1.235 medlemmer.
Det var trods gentagne henvendelser ikke muligt at få fat i tidligere bestyrelsesformand for AAG A/S og nuværende formand for AAGC, Niels Graversen.

Publiceret 19 October 2016 12:00

SENESTE TV