Debat:

Vi skal have ordentligheden tilbage!

Af Lars Boje Mathiesen, Aarhus Byråd, medlem af Nye Borgerlige

Jeg er i grunden blot en simpel familiefar, der har fået nok. Jeg har fået nok af at se hvorledes mine og andres skattekroner sløses væk på unødvendige feel-good projekter og administration af stadig mere komplekse offentlige systemer. Jeg har fået nok af at læse om 14-årige piger, der bliver overfaldet mens de er ude og lufte familiens hund.
Derfor gik jeg ind i politik. Jeg har simpelthen svært ved at forstå, hvorfor politikerne ikke gør noget ved problemerne. Tiden, hvor de kunne virke overrasket og forsøge at vise handling ved at nedsætte endnu et udvalg- burde være forbi.
Jeg er led og ked over at se den ligegyldighed, der udvises omkring det som sker i vores land. Hvornår var det lige, at man fra magthaverenes side, besluttede at vende det blinde øje til det samfundsskred, der foregår lige foran dem? Måske virker det ikke særlig betydeligt fra vinduerne på Christiansborg, men jeg taler med rigtig mange som oplever det på tæt hold i hverdagen.
Jeg har ikke alle løsningerne, men et godt sted at starte vil være at få ordenligheden og anstændigheden tilbage i samfundet.
Vi er blevet et samfund, hvor vi reelt accepterer at 14-årige piger bliver overfaldet, og måske får de næste år ødelagt. Jovist, der kommer en lille notits i en avis, men derudover så fortsætter alle bare ufortrødent. Det skal ændres.
Derfor ønsker vi i Nye Borgerlige at kriminelle udlændinge skal udvises når de laver kriminalitet - første gang. Vores ansvar er først og fremmest overfor de mange danskere og borgere, som blot ønsker at leve fredeligt og trygt i Danmark. De har krav på, at vi politikere sikrer disse basale ting. Det har de nuværende partier ikke været villige til. Der bliver godt nok talt en masse, men den egentlige handling, som kunne gøre en forskel, udebliver og forsvinder i en taktisk og strategisk håbløs kamp internt mellem partierne.
Det kan borgerne ikke være tjent med. Det er i sandhed trist at se at politikerne har mere travlt med at positionere sig og lave taktiske spin manøvrer, end at løse de åbenlyse problemer borgerne oplever.
Det vil vi i Nye Borgerlige gøre op med. Det skal være slut med at gemme disse udfordringer væk i håbløse nytteløse udvalg og projekter. Borgerne har krav på politikere, der tager ansvar og handler.

Publiceret 07 October 2016 10:30

SENESTE TV