Sådan kan fremtidens Bruuns Bro komme til at se nu. Foto: Banedanmark

Sådan kan fremtidens Bruuns Bro komme til at se nu. Foto: Banedanmark

Aarhus Hovedbanegård skal bygges om

Banedanmark kommer med to forslag til modernisering af Hovedbanegården

Der forelægger to bud på, hvordan fremtidens banegård skal se ud i Aarhus. Begge bud er udarbejdet af Banedanmark, der er i gang med at undersøge, hvordan Aarhus Hovedbanegård kan gøres klar til fremtidens længere, eldrevne tog, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.
Og fremtidens nye tog kræver mere plads. Derfor konkluderer Banedanmark da også, at både Bruuns Bro og vandrehallen er for lave til, at der både er plads til køreledninger og tog under dem.
Derfor er den ene mulighed, at Vandrehallen og Bruuns Bro rives ned, og der i stedet opføres en ny vandrehal og en ny Bruuns Bro.
Mens det andet forslag går på, at der afgraves jord hele vejen fra før Bruuns Bro og ind under vandrehallen. Det medfører, at man kan lægge sporerne lavere end i dag og dermed opnå større frihøjde. Samtidig sænkes perronerne, så deres højde passer til sporenes.
Spørgsmålene kan være mange omkring fremtidens moderne banegård. Derfor hører Banedanmark gerne borgernes kommentar til planerne. Således modtager Banedanmark gerne høringssvar ind til 27. november. Ligesom der er borgermøde på i Aarhus 11. oktober kl. 19 på Møllevangsskolen.
jk

null

Publiceret 04 October 2016 13:00

SENESTE TV