Nyt milliardprojekt i Gellerup

Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S har købt en stor grund i Gellerup og vil nu investere massivt i området

Af
Henrik Grønvald

JP Aarhus

Et stort byggeri med vidt forskellige aktiviteter er på vej i Gellerup.
Entreprenørfirmaet og ejendomsudvikleren A. Enggaard A/S har netop købt en næsten 60.000 kvm stor byggegrund i Gellerup, og planerne spænder vidt – fra boliger og kontorbygninger til butikker, restauranter og et hotel.
"Vi vil gerne skabe et område med et internationalt præg, hvor mange virksomheder, der opererer internationalt, vælger at holde til," fortæller afdelingschef for A. Enggaard i Aarhus, Peter Thorsgaard.
Grunden har en attraktiv placering ud til Åby Ringvej, og det er ejendomsudviklerens mål at bygge 60.000 etagemeter – heraf 12.000 etagemeter til boliger.
Der er endnu ikke nogen lokalplan for området, men ifølge Peter Thorsgaard ventes en plan vedtaget om halvandet år, og derefter vil byggeriet blive sat i gang i etaper.
"Vi har købt grunden, fordi den har en fantastisk beliggenhed tæt på både centrum af Aarhus, motorvejen og den kommende letbane. Derudover tror vi meget på udviklingen af Gellerup/Toveshøj og helhedsplanen for bydelen," fortæller han.
Selskabets samlede investering i området er endnu ikke gjort op, men ifølge Peter Thorsgaard er et kvalificeret bud, at A. Enggaard vil investere omkring 1,5 mia. kr. i udvikling af byggegrunden.

Købesum hemmelig

Selskabet kommer til at udføre flere af byggerierne sammen med medinvestorer, som skal findes sideløbende med, at projekterne udvikles.
Parterne ønsker ikke at offentliggøre købesummen, men ifølge adm. direktør Keld Laursen, Brabrand Boligforening, svarer den til markedsprisen for den type grunde i Aarhus. Han er meget begejstret for A. Enggaards planer i området.
"Nu udvikles der stadig på det, men det lyder megaspændende med en blandet by med erhverv, serviceerhverv og forskellige boligtyper, som bidrager til at skabe byliv," siger han.
A. Enggaard A/S og Brabrand Boligforening har som led i handlen lavet en partnerskabsaftale om at etablere lære- og praktikpladser samt beskæftigelsesforløb for bl. a. lokal arbejdskraft. Men Keld Laursen tror på endnu flere fordele.
"For nogle af aktiviteterne inden for de nævnte serviceerhverv vil den arbejdsressource, som er i området, også kunne gøre sig gældende," mener han.

Publiceret 28 September 2016 10:26