Kim S. Larsen og Chelina Larsen i det store træningslokale i Risskov Taekwondoklub på Nordlandsvej. Her træner de op til 25 timer om ugen for at være med i verdenseliten.

Kim S. Larsen og Chelina Larsen i det store træningslokale i Risskov Taekwondoklub på Nordlandsvej. Her træner de op til 25 timer om ugen for at være med i verdenseliten.

Risskov-par på vej til VM i taekwondo

Chelina Larsen og Kim S. Larsen er blevet kærester gennem taekwondo-sporten og skal nu til VM i Peru

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Parret Chelina Larsen og Kim S. Larsen fra Risskov Taekwondoklub er begge udtaget til at repræsentere Danmark ved VM i Synkron Taekwondo i Peru fra 29. september til 3. oktober.
Synkron Taekwondo er en konkurrence i kampkunst og teknik og består af opvisninger, hvor holdene fremfører serier, som bedømmes med point.
“Siden vi blev udtaget til VM, har vi trænet ekstra meget hver eneste weekend,” fortæller Kim S. Larsen, der er 24 år og oprindeligt kommer fra Skæring.
Han mødte Chelina Larsen gennem sin sport.
“Vi har kendt hinanden gennem opvisningslandsholdet i flere år og blev kærester for halvandet år siden, da vi var med i tv-programmet 'Danmark har talent',” siger 19-årige Chelina Larsen.
De var med på et hold, der nåede videre fra tv-programmets første liveshow, inden det så var slut. Men det blev samtidig begyndelsen på et parløb unden for taekwondoen, hvor de to nu er flyttet sammen. Chelina Larsen kommer fra Ringsted, men er flyttet til det jyske for at være sammen med sin kæreste og for at læse jura på universitetet.
Et studie, de to i øvrigt også er fælles om. Chelina Larsen er begyndt i år, mens Kim S. Larsen mangler et år af studiet.
“Det heldige er, at når vi studerer det samme, så har vi også forståelse for, at den anden bruger meget tid på studiet. Men det kræver en rigtig god planlægning, fordi studiet kan være lige så tidskrævende som taekwondoen. Og hvis man vil være god, kræver det, at man har bly i bagdelen, får sat sig ned og læst sine ting. Men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg har overført den disciplin, jeg har lært i taekwondoen til mit studie,” siger taekwondo-udøveren.
Et hårdt program med op til 25 timers træning om ugen er et af kriterierne for at komme blandt de bedste. Det kræver stor selvdisciplin, da størstedelen af træningen foregår alene uden resten af synkronholdene. Holdene er nemlig sammensat af de bedste udøvere i hele Danmark, og deltagerne kommer derfor fra alle dele af landet.

Tætte venskaber

Den tidskrævende sport gør, at man må ofre nogle andre ting.
“For mit vedkommende har min sport gjort, at jeg ikke har kunnet være med til alle rus-ting her i studieopstarten. For eksempel har jeg meldt afbud til en hyttetur. Til gengæld har jeg gennem taekwondosporten fået nogle virkelig tætte venner og gode kammeratskaber, som højst sandsynligt er for resten af livet, fordi man bruger så meget tid sammen og lærer hinanden så godt at kende,” fastslår Chelina Larsen, og tilføjer:
“Og så har vi det sjovt, når vi træner, så det er en stor del af motivationen.”
Med hvert deres synkronhold har Chelina Larsen vundet dobbelt bronze ved EM, og Kim S. Larsen har senest vundet dobbelt guld ved Presidents Cup i Tyskland. Derfor lever medalje-drømmene også til VM, men det er vanskeligt.
“Jeg vil rigtig gerne i finalerunden, men der er lodtrækning til, hvem man skal møde, så derfor er det svært at sige, om vi kan vinde guld,” siger Chelina Larsen.
“Vores målsætning er også at komme i finalen, og så må vi se, hvordan det går,” siger Kim S. Larsen.

Kæresteparret har tidligere deltaget sammen i Synkron Taekwondo-konkurrencer, men til VM stiller de op for hvert deres hold.

Kæresteparret har tidligere deltaget sammen i Synkron Taekwondo-konkurrencer, men til VM stiller de op for hvert deres hold.

Månedens sportstalent

  • Lokalavisen Aarhus sætter i en serie fokus på de lokale sportstalenter. Hvor meget ofrer de for sportens skyld, og hvad giver det dem retur?
  • Kender du et dedikeret sports­talent, så tip os på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk

Publiceret 27 September 2016 12:00

SENESTE TV