Politik:

Rødt flertal indgår budgetforlig

Socialdemokraterne, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har indgået aftale om budgettet for de kommende fire år

Af
Louise Nyvang Burmeister

Et flertal bestående af de røde partier - Socialdemokraterne, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti - har netop indgået forlig om kommunens budget over de kommende fire år.

Med budgettet tilføres der blandt andet midler til voksenhandicap- og ældreområdet samt Børn og Unge - og samtidig sættes rammen for en samlet indsats imod radikalisering og parallelsamfund. Forliget styrker også byggesagsbehandlingen, hjælper unge i specialklasser og giver flere midler turismeindsatsen og Ren By. Samlet er der tale om at tilføre 1,3 milliarder kroner til velfærden over de næste fire år.

De blå partier - bestående af Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og løsgængeren Lars Boje Mathiesen - valgte at forlade forhandlingerne fredag kl. 11 efter at have været i gang fra klokken 10 til 22.30 torsdag.
Højrefløjen ville blandt andet gerne have kunstgræsbaner, penge til Bering-Beder Vejen, flere midler til renovering af toiletterne og et bedre indeklima i folkeskolerne.
Derudover ville blå blok også gerne også gerne have afviklet mere af kommunegælden. De havde lagt op til at afdrage 45 millioner kroner, men venstrefløjen med borgmesteren i spidsen har sat det ned til 30 millioner kroner.

Ikke et bredt flertal

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ærgrer sig i en pressemeddelelse over, at det ikke lykkedes at finde et bredt flertal:
”Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at samle et solidt flertal bag budgettet, men jeg havde naturligvis gerne set, at flere partier ville være med til at tage ansvar. Budgetforliget styrker velfærden for nogle af de svageste i vores by, handicappede og ældre, – og giver samtidig et løft til vores skoler, kulturen og idrætten. Forliget sikrer også, at vi f.eks. kan styrke tryghed og integration, Ren By, turismeindsatsen, klimaplanen og driften af et havnebad. På den måde er forliget udtryk for væsentlige forbedringer, som kommer rigtig mange til gode og som styrken byens liv og velfærd.” 

Budgettet skal formelt vedtages af Aarhus Byråd ved 2. behandlingen torsdag 13.oktober.

Publiceret 23 September 2016 15:30

SENESTE TV