Debat:

Borgmesteren svigter fremtidens Århus

Bünyamin Simsek (V), politisk leder, Marc Perera Christensen (C), politisk leder, Jette Skive (DF), politisk leder og Lars Boje Mathiesen løsgænger

Det må nu stå klart for alle, at Aarhus kommune har en borgmester uden vision og ambitionen for Aarhus. Grå administration, øget gældssætning, forringelser for de ældre, uhumske toiletter, elendigt indeklima på skolerne, flere penge til mislykket integration og nedprioritering af nødvendige investeringer i infrastruktur er vejen frem for Jacob Bundsgaard og venstrefløjen. 
I stedet bærer budgetaftalen præg af, at borgmesteren prioriterer at tilfredsstille de socialistiske partier. De røde partiers liste med omkostningstunge forslag er lang og regningen bliver i sidste ende betalt af århusianerne med en øget årlig gældssætning i tocifret millionstørrelse.
Projekter langt fra kernevelfærden blev prioriteret højere end basal velfærd for århusianerne. En retning som det borgerlige Århus fra starten af forhandlingerne modsatte sig. Projektmageri, grå administration og kassetænkning er åbenlyst vigtigere for borgmesteren end byens ve og vel.
Vi ønsker et Århus, der udvikler sig. Et Århus hvor byrådet ikke kun tænker på morgendagen, men tænker på den næste generation. Et Århus hvor nødvendige, men svære beslutninger for byen bliver taget. Et Århus hvor væksten ikke holder i kø på vejene, men hvor familier kan leve og trives i en let tilgængelig hverdag. Et Århus med respekt for de generationer, der har skabt vores by og som mere end nogen anden fortjener en værdig, kærlig og nærværende ældrepleje. Et Århus hvor skoleeleverne ikke skal får mavekramper pga. uhumske toiletter og hovedpine på grund af elendigt indeklima. Et Århus som bekæmper parallelsamfund i dele af byen, hvor normer og adfærd, ligger langt fra det Århus vi ønsker og elsker.
De seneste måneder har vist at borgmester Jacob Bundsgaard ikke længere er i stand til at modstå presset fra den yderste venstrefløj. Tiderne hvor den socialdemokratiske borgmester magtede at lave aftaler hen over midten lader til at være forbi. Vi så det med sammenbruddet i forhandlinger om parallelsamfund. Vi så det da borgmesteren svigtede byens vækst og fremtid i sagen om en ny lufthavn til Århus og vi ser det i et budgetforlig uden retning, der gældsætter kommende generationer.
Vi beklager at Jacob Bundsgaard nu fremstår som en handlingslammet og visionsløs borgmester, der ikke formår at bringe Århus ind i en fremtid båret af visioner.
 

Publiceret 23 September 2016 14:15

SENESTE TV