Blå blok udvandret fra budgetforhandlingerne:

Borgmesteren har ikke taget imod vores fremstrakte hånd

Blå blok er ikke frustreret, men realistisk, lyder det fra Venstres Bünyamin Simsek

Af
Camilla Olesen

"Vi har været med i forhandlingerne i 20 timer nu, og vi var blevet stillet i udsigt, at der ville blive lyttet til os. Da borgmesteren i morges kom med sit tredje udkast til en aftale, så kunne vi se, at vi overhovedet ikke var blevet taget alvorlig. Han har ikke taget imod den hånd, vi har rakt frem til ham, og derfor er vi gået fra budgetforhandlingerne," siger Venstres Bünyamin Simsek til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:
"Han agerer ikke som leder - han tænker kun på sit parlamentariske grundlag. Det er fair nok, men så skulle han have sagt det til os indledningsvist, og det har han ikke gjort. Vi er ikke frustrerede - vi er realistiske."
Højrefløjen ville gerne have kunstgræsbaner i Brabrand, Viby og Åbyhøj. De blå politikere ville også gerne have sat penge af til Bering-Beder Vejen, så man kan komme i gang med den. De ville også gerne have sat penge af til renovering af toiletterne og et bedre indeklima i folkeskolerne. Derudover ville højrefløjen også gerne sætte fokus på Ren By med færre projekter omkring det, men til gengæld flere hænder.
 
 
Derudover ville højrefløjens politikere også gerne have afviklet mere af kommunegælden. De havde lagt op til at afdrage 45 millioner kroner, men venstrefløjen med borgmesteren i spidsen har sat det ned til 30 millioner kroner, og det er blå blok ikke tilfreds med.
"Vi har taget konsekvensen af, at vi ikke er blevet imødekommet på disse punkter, og derfor har vi forladt forhandlingerne," lyder det fra Simsek. 

null

Publiceret 23 September 2016 12:15

SENESTE TV