Harlev er helt nedprioriteret, mener Ejgil Rahbek fra Harlev Fællesråd. På området øst for Harlev har der gennem mange ås været planer om boligbyggeri, men boligerne lader vente på sig.

Harlev er helt nedprioriteret, mener Ejgil Rahbek fra Harlev Fællesråd. På området øst for Harlev har der gennem mange ås været planer om boligbyggeri, men boligerne lader vente på sig.

Harlev-borgere:

Hvor bliver boligerne af?

Fællesrådet i Harlev mener, at deres by bliver nedprioriteret af kommunen, og at det vil betyde tilbagegang for lokalsamfundet

Af
Louise Nyvang Burmeister

Harlev-borgere fortsætter kampen for nye boliger i et stort landområde øst for byen.
Det fortæller fællesrådet Lokalavisen Aarhus efter Aarhus Byråd i sidste uge ellers vedtog Planstrategi 2015, der ikke lægger op til at udlægge byggegrunde i området vest for Aarhus.
I et svar til Fællesrådets høringssvar lægger kommunen op til, at perspektivarealet øst for Harlev “vurderes nærmere i forbindelse med udarbejdelsen af forslag til Kommuneplan 2017.”
Det løfte giver fællesrådet ikke meget for.
“Det er et forventet svar, men vi er ikke tilfredse, for vi havde ønsket os mere konkrete ting. Det er klart, at det er lettere for kommunen at finde modargumenter til de forhandlinger, end hvis der står noget konkret i Planstrategien nu,” siger Ejgil Rahbek, der er formand for byudvikling i Harlev Fællesråd.


Frygter udvikling går i stå

Borgerne frygter, at Harlev nu bliver nedprioriteret.
“Vi er bange for at blive hægtet af. Ting går i stå, hvis der ikke sker udvikling. Oplevelser inden for sport og kultur bliver færre. Skolen og daginstitutionerne har allerede tomme pladser og vil få flere,” siger Ejgil Rahbek.
På det såkaldte perspektivområde øst for Harlev, som skiftende byråd siden 2005 har udpeget det som, er der plads til 12.000 nye borgere, fortæller fællesrådet, der forestiller sig både parcelhusgrunde, højhuse og ældreboliger.
“Meget af jorden er allerede købt af kommunen. Jeg synes, det er meget underligt, og jeg er træt af, at man lægger et område på is,” siger Ejgil Rahbek, der er tidligere byrådspolitiker fra Venstre.
Han mener, at Letbanen har taget al fokus i byrådet. 
“Man kan ikke løfte blikket fra andet, end der hvor den går,” siger han.
Hans gamle parti Venstre og Liberal Alliance stemte imod, men flertallet var for den nye otte-årige planstrategi.
Ango Winther (S), der er næstformand for teknisk udvalg, forstår kritikken: 
“Jeg kan godt forstå, at de gerne vil se de nye arealer øst for Harlev inddraget. Men spørgsmålet er, hvornår det rigtige tidspunkt er,” siger politikeren.
“Vi har investeret et stort beløb i Letbanen, og for at den kan blive en succes, så har vi prioriteret at bygge nyt i forbindelse med den,” siger Ango Winther og tilføjer:
“Harlev er ikke glemt, men gemt.”

Publiceret 21 September 2016 12:00

SENESTE TV