Det er dette ca. 7.400 kvadratmeter store område ved Godsbanen, der i første omgang skal udvikles.

Det er dette ca. 7.400 kvadratmeter store område ved Godsbanen, der i første omgang skal udvikles.

Ny bygade indledes:

200 boliger ved Godsbanen

Forslag til omdannelsen ved Godsbanen mangler godkendelse i byrådet

Kommunens ambitiøse planer om en ny bygade, der skal strække sig fra Godsbanen til Åby Skole i Åbyhøj, nærmer sig sin begyndelse.
Første skridt er udviklingen af området ved Godsbanen, og et forslag til en omdannelse af det gamle æggepakkeri ligger nu klar, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Boliger og erhverv

Forslaget indebærer, at der skal bygges 200 nye boliger, der spænder fra delelejligheder over familieboliger til byhuse, mens der også skal gøres plads til erhvervsmæssige formål som værksteder, restauranter og caféer.
”Området ved Godsbanen er allerede meget inspirerende, men nu tilfører vi endnu mere liv og kreativitet til det. Samtidig tager vi hul på den bygade som skal være en livsnerve for hele området fra Carl Blochs Gade til det nye brokvarter ved Åby Skole,” siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.
Æggepakkeriet, den bevaringsværdige gule murstensbygning, kommer til at blive et bærende element i projektet og skal huse mindre virksomheder, kontorfællesskaber og iværksættere.
Magistraten behandlede forslaget på dens møde mandag og sendte det videre med en anbefaling om, at byrådet godkender forslaget.
dp

Publiceret 20 September 2016 15:30

SENESTE TV