Julie Pontoppidan med sin VM-medalje foran sit andet hjem, Vejlby-Risskov Hallen, hvor hun træner og spiller ligakampe for SK Aarhus.

Julie Pontoppidan med sin VM-medalje foran sit andet hjem, Vejlby-Risskov Hallen, hvor hun træner og spiller ligakampe for SK Aarhus.

SK Aarhus-talent tog guld i Rusland

20-årige Julie Pontoppidan blev U20-verdensmester i juli og satser i denne sæson alt på håndbolden i SK Aarhus

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Sommeren 2016 har været helt eventyrlig for håndboldspilleren Julie Pontoppidan.
Det 20-årige SK Aarhus-talent havde knap nok fået sin studenterhue på hovedet, inden hun skulle til Rusland, hvor det blev til en VM-guldmedalje ved U20 VM.
“Det er ret svært at beskrive med ord, hvordan denne her sommer har været. Men den har været fyldt af lykkefølelse. Den har været sindssyg, og de ting, der er sket, er jeg først ved at fordøje nu,” siger Julie Pontoppidan og fortsætter:
“Det var meget andeledes at deltage til VM i Rusland, for vi var en masse studenter på holdet og havde derfor ikke haft 100 procent fokus på håndbold. Så optakten og forberedelserne havde ikke været optimal. Men vi spillede os langsomt ind i turneringen, og finalen mod Rusland var vild. Det var den fedeste måde at vinde VM-guld på.”
Finalen bød på mange tilskuere i Moskva, og størstedelen heppede på værtsnationen.
“Jeg fik meget mere spilletid, end jeg havde forventet, og det er nok fordi, jeg har fået så mange minutter i Ligaen i år,” siger Pontoppidan, der scorede finalens første mål, trak flere udvisninger og stod for en del assists.
De danske håndboldpiger førte hele finalen, men russerne fik udlignet til sidst, og finalen måtte i forlænget spilletid, inden Julie Pontoppidan og co. kunne springe ud i en jubeldans og kalde sig for verdensmestre.
“Det var vanvittigt. Jeg var så ovenud glad og lykkelig. Det er sådanne øjeblikke, man kæmper og træner for i det daglige,” fastslår hun.

Til Japan kort efter

Tre dage efter guldet i Rusland skulle hun til Japan på træningslejr med SK Aarhus, så det har været en travl sommer.
Julie Pontoppidan har altid boet i centrum af Aarhus i øgaderne og beskriver sig selv som en rigtig bypige. En bypige, der siden hun var ni år gammel har trampet i cykelpedalerne op ad bakken på Randersvej for at kunne dyrke sin yndlingssport i Vejlby-Risskov Hallen, som er blevet Pontoppidans andet hjem.

Begyndte i Skovbakken

“Jeg begyndte i Skovbakken i 2005 sammen med en af mine veninder. Hun havde en storesøster, der spillede for SK Aarhus og hende så vi meget op til,” fortæller hun og tilføjer:
“Og nu er det en ret fed følelse, at der er nogle piger, der ser op til mig i dag.”
Kontrakten med SK Aarhus gælder foreløbig et år frem.
“Jeg føler ikke, jeg ofrer noget for min sport, for det er det jeg allerhelst vil. Det er selvfølgelig ikke altid fedt at sige nej til familiefester og venner, men de forstår det godt og bakker mig 100 procent op. Jeg bliver nødt til at vælge nogle ting fra for at kunne opnå nogle ting i min håndboldkarriere. Til gengæld har jeg fået oplevelser, der ikke er alle forundt.”
“Sådan en guldmedalje giver helt sikkert næring til drømmen om at komme på det rigtige landshold og prøve at vinde medaljer. Når man har prøvet at vinde medaljer, vil man gøre alt for at komme til at prøve det igen, for det er den fedeste følelse. Det giver helt sikkert blod på tanden. Der er stor forskel på landsholdet og ungdomslandsholdet. Der er rigtig lang vej og jeg skal bygge meget på min fysik og mit spil. Men det er da en drøm at komme på seniorlandsholdet på et tidspunkt,” siger håndboldpigen, der håber på at kunne skrive endnu et kapitel i sit håndboldeventyr i den kommende sæson for SK Aarhus.
Sæsonen bliver skudt i gang hjemme mod Randers HK 16. september.

Månedens sportstalent

  • Lokalavisen Aarhus sætter i en serie fokus på de lokale sportstalenter. Hvor meget ofrer de for sportens skyld, og hvad giver det dem retur?
  • Kender du et dedikeret sportstalent, så tip os på redaktion.aarhus@lokal-avisen.dk

Publiceret 30 August 2016 16:00

SENESTE TV