Letbanearbejdet er nået til havnefronten

Arbejdet med at anlægge letbanen bevæger sig ind på kystvejsstrækningen

Så er turen kommet til kystvejsstrækningen, der indbefatter Nørreport, Kystvejen, Skovvejen, Skolebakken og Havnegade.
I resten af 2016 skal der her lægges skinner og etableres kørestrøm, og derfor måtte Aarhus Nærbane i fredags lukkes. Herefter begyndte arbejdet med at lægge to letbanespor langs byens nye havnefront.
Ifølge en pressemeddelelse fra Aarhus Letbane skal den eksisterende nærbane erstattes af to nye letbanespor, og der skal opstilles master, som skal bære kørestrømmen.
Det samlede anlægsarbejde langs havnefronten forventes afsluttet i begyndelsen af  2017. I perioder kan vejforholdene i området ændre sig i.
“Havnefronten er et kritisk område, fordi vi her først fjerner en eksisterende nærbane og dernæst etablerer en ny letbane, som så kobles sammen med den øvrige letbanestrækning i det centrale Aarhus. Samtidig skal vi lægge skinner gennem det befærdede kryds mellem Nørreport og Kystvejen. Heldigvis har vi gode erfaringer fra de mange krydsninger, vi allerede har udført, men vi kommer endnu engang til at trække på trafikanternes tålmodighed og forståelse,” siger Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane.
dcp

Publiceret 26 August 2016 10:00

SENESTE TV