Gellerup har nu den største fodboldskole

DBU’s Get2 Fodboldskole i Gellerup er med 115 børn i år Danmarks største

Af
Louise Nyvang Burmeister

Fløjten lyder, og boldene hældes ud af nettene. Klokken er ni og 115 børn og unge mellem syv og 16 år kaster sig straks over spark, driblinger og smarte boldtricks.
DBU's Fodboldskole i Gellerup blev i sidste uge afviklet på sjette år, og denne gang var tilslutningen større end nogen sinde.
I alt trænede mellem 105 og 115 drenge og piger hver dag i sidste uge på kunstgræsbanen på Dortesvej, og det gør skolen til Danmarks største Get2 Fodboldskole - et koncept der er udviklet specielt til udsatte boligområder.
Hver deltager betaler et symbolsk beløb på 100 kroner for at spille fodbold i en uge, de får en spilledragt, mad hver dag og masser af oplevelser.
Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DBU, der står bag ideen.
“Det er en kæmpe succes. Omkring en tredjedel af de unge, der kommer på vores Get2-fodboldskoler, fortsætter i klubber bagefter. Vi giver dem her en massiv introduktion til fodbold, og i foreningerne møder de relativt klare regler for adfærd. Når du spiller højre back for eksempel, gør du sådan og sådan. Alt kører regelret her, hvor der måske til daglig ellers ikke er nogen, der sætter rammer for dem,” siger Preben Astrup, der er konsulent i DIF.
Han glæder sig over, at tilslutningen til fodboldskolen i Gellerup er stigende.
“De unge får et netværk ved at deltage her. Men det er altafgørende, at en tredjedel fortsætter i foreninger bagefter. Ellers stoppede vi med det samme,” siger han.

“Det er bare sjovt”

En af de helt unge drenge, der deltager på fodboldskolen i år, er Ahmad Adel El Hussein.
“Det er bare sjovt at være her,” siger den otte-årige, mens han står i køen til næste boldøvelse.
Udover at bruge sin sommerferie på fodbold for andet år i træk er han også begyndt i den lokale fodboldklub ACFC (Aktivitetscenter Football Club).
Flere af de frivillige trænere, der stiller op til fodboldskolen, er eller har været aktive i ACFC. Heriblandt Khalid Ibrahim, der til daglig er pædagog i Klubberne i Gellerup (KIG).
“De unge er helt vilde med fodboldskolen. De drømmer om den om natten, og forældre fortæller mig, at de bruger fodboldskolen til at få børnene til at høre efter - 'ellers kommer du ikke på fodboldskole'. Flere og flere vil være med, og vi har endnu ikke sagt nej,” siger Khalid Ibrahim.
De deltagende børn er i år mellem syv og 16 år.

Ahmad Adel El Hussein og Ali Kassim bruger gladeligt en uge af sommerferien på at træne skudfinter, stopfinter og saksespark.

Ahmad Adel El Hussein og Ali Kassim bruger gladeligt en uge af sommerferien på at træne skudfinter, stopfinter og saksespark.

46 piger deltager i år

“Vi ved, at sommerferien ellers er en periode, hvor der sker meget kriminalitet, så det er en måde at få dem væk fra det på,” siger Khalid Ibrahim.
Ud af de 115 deltagere er der i år rekordmange piger. Hele 46 er af hunkøn.
“Grunden til at det vokser - både med drenge og piger - er først og fremmest, at vi har knalddygtige trænere. De har en helt særlig indsigt i børnenes hverdag, og de er gode til håndtere eventuelle konflikter,” siger Preben Astrup.
I alt deltager cirka 900 unge i år på DBU's Get2 Fodboldskoler over hele landet. Det er en stigning på knap 20 procent i forhold til 2015.
Projektet er støttet af Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

Der bliver blandt andet trænet skud, finter og præcision på fodboldskolen, der afvikles på kunstgræsbanen på Dortesvej i Gellerup.

Der bliver blandt andet trænet skud, finter og præcision på fodboldskolen, der afvikles på kunstgræsbanen på Dortesvej i Gellerup.

null

Publiceret 10 August 2016 06:00

SENESTE TV