Jens Jørgen Dyrbjerg har nu med ny lokalplan fået lov at bygge boliger på den gamle drivhusgrund.

Jens Jørgen Dyrbjerg har nu med ny lokalplan fået lov at bygge boliger på den gamle drivhusgrund.

Boliger:

23 parcelhus-grunde på vej i Harlev

Nedrivningen af gamle drivhuse ved Ketting Parkvej i Harlev er nu i gang, og til årsskiftet sættes parcelhusgrunde til salg

Af
Louise Nyvang Burmeister

Beskidte, halv-smadrede, tilvoksede og forsømte. En kedelig udsigt er nu fortid for naboerne til de gamle drivhuse i Harlev.
Nu er nedrivningsarbejdet dog gået i gang, og området på cirka 40.000 kvadratmeter lige syd for Ketting Parkvej har taget de første skridt mod en gevaldig forvandling.
Til årsskiftet vil der efter planen blive sat 23 parcelhusgrunde til salg, og derudover vil et område på cirka 11.000 kvadratmeter blive omdannet til rækkehuse og dobbelthuse.
Det er brødrene Jens Jørgen og Henrik Dyrbjerg, der ejer grunden. De har gennem fem år arbejdet på at få de gamle drivhuse omdannet til boliger.
For en måneds tid siden blev den nye lokalplan vedtaget, efter at den havde været i offentlig høring.
Og så gik brødrene i gang med at fjerne glas.
“Vi synes jo, at drivhusene skulle ned, og så kunne vi lige så godt selv gå i gang. Det ville koste flere millioner kroner, hvis vi skulle have et firma til det. Nu er vi også sikre på, at det bliver gjort ordentligt og miljømæssigt forsvarligt,” siger Jens Jørgen Dyrbjerg.

Rækkehuse og parceller

Ifølge lokalplanen skal der være plads til både parcelhusgrunde, rækkehuse og dobbelthuse.
Brødrene står selv for at byggemodne det cirka 23.000 kvadratmeter store område med parcelhusgrunde, mens området, der skal bygges rækkehuse og dobbelthuse på, er ved at blive solgt netop nu.
“Vi er i forhandlinger, og vi forventer, at det snart falder på plads,” siger Henrik Dyrbjerg.
For at tage hensyn til naboerne på Ketting Parkvej vil der ikke blive bygget højere end seks meter længst mod nord, mens der mod syd på den skrånende grund kan bygges i op til 8,5 meters højde.

Færdige til sommer

Brødrene Dyrbjerg, der driver langbrug på nabogrunden, regner med at være færdige med nedrivningen inden sommerferien.
Efter sommerferien går de så i gang med arbejdet med at etablere den fornødne infrastruktur i form af blandt andet veje, kloak- og vandledninger, elforsyning.
Og hvis alt går vel kan parcelhusgrundene sættes til salg ved årsskiftet.
Rækkehuse og dobbelthuse forventes at stå klar til salg i efteråret 2017.

Publiceret 17 May 2016 08:00

SENESTE TV