Youssef Abdul Kader har været med i afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken under Brabrand Boligforening fra 1994 til 2004. I 2012 blev han medlem igen. Foto: Magnus Fisker Gonzales, Polfoto

Youssef Abdul Kader har været med i afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken under Brabrand Boligforening fra 1994 til 2004. I 2012 blev han medlem igen. Foto: Magnus Fisker Gonzales, Polfoto

Ny boligformand i Gellerupparken

Youssef Abdul Kader er ny formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken under Brabrand Boligforening

Af
Af Esben Larsen Mikkelsen

JP Aarhus

Efter ni år på posten som repræsentant for beboerne i Gellerupparken tabte Helle Hansen valget som boligformand i Gellerupparken, efter kun tre af 12 bestyrelsesmedlemmer stemte for at give hende endnu en formandsperiode.
Flertallet pegede i stedet på Youssef Abdul Kader. Han har mange års erfaring med foreningsarbejde, da han har været med i afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken under Brabrand Boligforening fra 1994 til 2004.
I 2012 blev han medlem igen og har i den mellemliggende periode bl.a. været næstformand i bestyrelsen.
“Jeg har været engageret i rigtig lang tid. Jeg har meget erfaring, fordi jeg har arbejdet som varmemester i Gellerup og ved, hvad beboerne vil og har behov for. Også i forbindelse med alle de renoveringer, der sker i området,” siger han.

Må ikke stå i vejen for plan

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) forventer, at den nykonstituerede bestyrelse vil være samarbejdsvillig om helhedsplanen.
“Intention er at skabe forandring i Gellerupparken gennem helhedsplanen, det får de ikke mulighed for at stå i vejen for, hvis det står til mig. Det er nu op til den nye bestyrelse at vise, at man står ved den helhedsplan, der er vedtaget, og seriøst arbejder på at skabe en positiv udvikling i Gellerupparken,” siger borgmesteren.

Ros til ny formand

Ifølge Youssef Abdul Kader skal borgmesteren ikke frygte, at den nye bestyrelse vil være en hindring for helhedsplanen.
“Den skal fortsætte som før. Jeg har støttet alle renoveringer, og jeg har stemt for helhedsplanen i bestyrelsen og derved nedrivninger af blokke i området,” siger Youssef Abdul Kader.
Helle Hansen er stadig medlem af afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken. Hun understreger, at hun i flere år har overvejet at trække sig fra formandsposten og lykønsker Youssef Abdul Kader.
“Vi havde en rigtig god debat til det konstituerede bestyrelsesmøde. Youssef Abdul Kader har løftet rigtig meget i alle slagsmålene mellem kommunen og foreningsbestyrelsen vedrørende helhedsplanen,” siger hun.

Publiceret 15 May 2016 06:00

SENESTE TV