Skulle man have lyst til at trække i lycratøjet i den gode sags tjeneste, kan man tilmelde sig løbet på www.stavtrupløbet.dk. Tilmeldingsfristen er 19. maj. Arkivfoto.

Skulle man have lyst til at trække i lycratøjet i den gode sags tjeneste, kan man tilmelde sig løbet på www.stavtrupløbet.dk. Tilmeldingsfristen er 19. maj. Arkivfoto.

Stavtrup løber for ny multihal til byen

Stavtrupløbet, som løber af stablen for første gang til maj, er et familieløb, som skal samle byen og rejse penge til ny multihal

Af
Af Jannik Schiermer Poulsen

Nu får de løbeglade i sydbyen mulighed for at trække i lycraen i en god sags tjeneste.
22. maj klokken 10 går startskuddet til 'Stavtrupløbet' nemlig for første gang, hvor folk i alle aldre og konditioner kan være med til at løbe penge ind til arbejdet for en ny multihal i Stavtrup.
“Det er os i Stavtrupløberne, som startede op i april for to år siden, der står bag løbet. Vi mødes hver tirsdag klokken 18 ved Rema1000 og løber en tur, og vi er efterhånden rigtig mange med,” forklarer Mette Kroyer, der er en af kræfterne bag løbet, og fortsætter:
“Vi blev enige om, at vi skulle arrangere et rigtigt løb, hvor vi samtidigt kunne samle ind til arbejdet med at få en ny multihal til byen.”

Et løb for hele familien

Deltagerne kan vælge mellem flere distancer, som primært skal tilbagelægges i smukke omgivelser nær Brabrandsøen.
“Vi har et børneløb på 2,8 kilometer, hvor de mindste kan være med. Her får de alle medaljer, og forældrene kan også løbe med. Så har vi en rute på 5,5 kilometer, som også er en walk, hvis nogen foretrækker at gå. Man behøver altså ikke at være i form for at deltage,” fortæller Mette Kroyer.
Endelig er der en rute på 10 kilometer for de garvede, som også byder på lidt udfordringer i form af områdets kuperede terræn.
Der er både løbspræmier til de hurtige og lodtrækning blandt resten af deltagerne, og Mette Kroyer er rørt over den store opbakning, løbet har mødt fra det lokale erhvervsliv, som har været mere end villige til at sponsorere præmier.
Det koster 100 kroner for voksne at deltage og 50 for børn indtil 14 år.
Overskuddet fra løbet går ubeskåret til arbejdet for at få en multihal til byen.

Glade for hjælpen

Erik Krabbe, som er formand i haludvalget i Stavtrup Idrætsforening, er taknemmelig for opbakningen til udvalget.
“Det er meget positivt, at man laver sådan et løb til fordel for hallen, og det er noget, vi glæder os rigtig meget over,” siger han og tilføjer:
“Vi er jo efterhånden cirka 6.000 mennesker, og der er ikke plads nok i den nuværende hal. Så derfor kæmper vi nu får at få en ny hal op, som måske også kan lidt andet end idræt.”
Han understreger dog, at arbejdet med hallen stadig er i sin spæde begyndelse.

null

Publiceret 18 April 2016 12:00

SENESTE TV