DEBAT:

Blå bloks boligforslag splitter Aarhus

Af Jens Joel, Medlem af Folketinget (S), Gudrunsvej 58, Gellerup, 8220 Brabrand

Aarhus risikerer at knække over på midten. Her i Gellerup har vi længe vidst, at vi havde en lidt kedelig rekord som landets fattigste sogn. Nu dokumenterer en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at Aarhus er den by i Danmark, hvor forskellen mellem det rigeste og fattigste sogn er størst. Det er en bekymrende udvikling. Og den vil forværres, hvis de blå partiers planer om at afskaffe billig-bolig-loven føres ud i livet. Socialdemokratiet kæmper for en blandet by, hvor der kan bygges billige boliger alle steder.

Rapporten viser, at indkomsten i Risskov er 3,3 gange så høj som indkomsten i Gellerup. Og at forskellen mellem det rigeste og fattigste område er fordoblet på 30 år her i Aarhus. Tendensen med at byer i stigende grad opdeles i rigmands- og fattigmandsghettoer ser vi også andre steder i landet, men desværre har vi nu i Aarhus fået tildelt endnu en kedelig Danmarksrekord.
Opdelte samfund og byer er ikke gavnlige for nogen. Polarisering trives, når vi ikke mødes på kryds og tværs, og den sammenhængskraft som binder Danmark sammen udvandes, jo mere opdelte vores samfund og byer er.
Lige præcis derfor indførte vi en lov, da vi sad i regering, som skulle sikre boliger til helt almindelige indkomster overalt i byen. Vi ville forhindre rigmandsghettoer og sikre at både sygeplejersker, håndværkere og pædagoger kan få råd til at bo over hele byen.

Loven blev kaldt billig-bolig-loven og gav vores kommuner ret til at kræve 25 procent almene boliger i nye lokalplaner. Så direktører og ufaglærte kunne bo dør om dør. Så vi kunne modgå den tendens, der presser sammenhængskraften i vores by lige nu.

Desværre vil regeringen og blå blok droppe denne lov. Jeg er lodret imod. Det vil betyde opdeling og gøre det endnu sværere for studerende og andre lavindtægtsgrupper at få råd til at bo i vores by.

Jeg forstår slet ikke, hvad det skal gøre godt for. Og jeg forstår ikke hvorfor DF vil støtte op om et angreb på almindelige menneskers mulighed for at bo godt. Lad os forsvare retten til billige boliger over hele byen. Og kæmpe for et Aarhus, der hænger sammen.

Publiceret 07 April 2016 07:00

SENESTE TV