Den tohjulede sæson skydes i gang:

Cykelfest på Store Torv

Der er gratis udlån af cykeltrailere, når Aarhus markerer cykelsæsonens start

Cykelsæsonen sættes officielt i gang lørdag 9. april. Det sker med et festligt kick off arrangement på Store Torv, hvor man kan opleve de mange tohjulede initiativer, som Aarhus Kommune har sat i gang – pendlercykler, bycykler, elcykler. Årets nyhed er gratis udlån af cykeltrailere.

”Cykling er vejen frem i en by som Aarhus, hvor trængslen er massiv. Derfor bruger vi mange kræfter på at gøre Aarhus til den bedste by for os, der helst tager den tohjulede, når vi skal på arbejde og rundt i byen. Det handler både om et bedre miljø, mindre trafikbelastning og sund livsstil,” lyder det i en pressemeddelelse fra Thomas Medom (SF), der som rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse er politisk ansvarlig for bycykelordningen.

Bycyklerne ruller traditionen tro på gaden 1. april, men sæsonen begynder officielt med kick off arrangementet 9. april kl. 11-14, hvor Thomas Medom holder åbningstalen. Det er muligt at besøge sponsorstande, høre musik, deltage i lotteri og for børnene er der både ansigtsmaling og mulighed for at træne på børnecykelbanen.
”Bycyklerne er blevet en velkendt og populær del af gadebilledet i sommerhalvåret, men bycyklerne er kun et af mange, spændende initiativer, som vi fra kommunens side har sat i gang i de senere år. Et godt, sammenhængende net af cykelstier, pendlerparkeringspladser, pendlercykler og elcykler bidrager til, at flere vælger cyklen frem for bilen. Og i år tilbyder vi som noget nyt, at man kan låne en gratis cykeltrailer, som man kan spænde på bycyklen eller sin egen cykel, når man skal købe stort ind eller på udflugt,” siger Thomas Medom.
Cykeltrailerne sendes på gaden i et samarbejde mellem Bycykelordningen og Smartmobility-projektet under Aarhus Cykelby. Der er 20 trailere til rådighed.
Det er 12. år i træk, at de blå bycykler trækkes af garagen. Bycykelordningen drives af ledige borgere i arbejdsmarkedsrettede forløb.
/LNB

null

Publiceret 04 April 2016 16:00

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.