Den tohjulede sæson skydes i gang:

Cykelfest på Store Torv

Der er gratis udlån af cykeltrailere, når Aarhus markerer cykelsæsonens start

Cykelsæsonen sættes officielt i gang lørdag 9. april. Det sker med et festligt kick off arrangement på Store Torv, hvor man kan opleve de mange tohjulede initiativer, som Aarhus Kommune har sat i gang – pendlercykler, bycykler, elcykler. Årets nyhed er gratis udlån af cykeltrailere.

”Cykling er vejen frem i en by som Aarhus, hvor trængslen er massiv. Derfor bruger vi mange kræfter på at gøre Aarhus til den bedste by for os, der helst tager den tohjulede, når vi skal på arbejde og rundt i byen. Det handler både om et bedre miljø, mindre trafikbelastning og sund livsstil,” lyder det i en pressemeddelelse fra Thomas Medom (SF), der som rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse er politisk ansvarlig for bycykelordningen.

Bycyklerne ruller traditionen tro på gaden 1. april, men sæsonen begynder officielt med kick off arrangementet 9. april kl. 11-14, hvor Thomas Medom holder åbningstalen. Det er muligt at besøge sponsorstande, høre musik, deltage i lotteri og for børnene er der både ansigtsmaling og mulighed for at træne på børnecykelbanen.
”Bycyklerne er blevet en velkendt og populær del af gadebilledet i sommerhalvåret, men bycyklerne er kun et af mange, spændende initiativer, som vi fra kommunens side har sat i gang i de senere år. Et godt, sammenhængende net af cykelstier, pendlerparkeringspladser, pendlercykler og elcykler bidrager til, at flere vælger cyklen frem for bilen. Og i år tilbyder vi som noget nyt, at man kan låne en gratis cykeltrailer, som man kan spænde på bycyklen eller sin egen cykel, når man skal købe stort ind eller på udflugt,” siger Thomas Medom.
Cykeltrailerne sendes på gaden i et samarbejde mellem Bycykelordningen og Smartmobility-projektet under Aarhus Cykelby. Der er 20 trailere til rådighed.
Det er 12. år i træk, at de blå bycykler trækkes af garagen. Bycykelordningen drives af ledige borgere i arbejdsmarkedsrettede forløb.
/LNB

null

Publiceret 04 April 2016 16:00

SENESTE TV