Debat:

Giv Aarhus pengene tilbage, DF!

Af Jens Joel, MF (S), Gudrunsvej 58, Gellerup, 8220 Brabrand

De blå partier på Borgen har snablen godt og grundigt nede i kommunekassen i Aarhus. Og de suger til. Faktisk afleverer Aarhus sammen med de andre kommuner 7 mia. kr. de kommende tre år. Det siger sig selv, at det vil kunne mærkes i ældreplejen, på skolerne, i børnenes institutioner og i vores indsats på det sociale område.
Dansk Folkeparti lovede før valget, at de ikke ville skære ned på velfærden, men de har alligevel stemt for nedskæringerne før jul. Nu får DF en chance mere. Socialdemokraterne har fremlagt et forslag, der sikrer at hver eneste krone sendes tilbage til kommunerne. Hvis DF vil beskytte velfærden, så skal de stemme for vores forslag i Folketingssalen.
Der er ingen tid at spilde. Venstre har i regeringsgrundlaget skrevet, at de ønsker topskattelettelser og Liberal Alliance presser hårdt på. Hvis de blå partier vælger at give skattelettelser til de rigeste, så er det fællesskabet og velfærden for vores udsatte borgere, ældre og børn, der betaler prisen.
Derfor håber jeg inderligt, at Dansk Folkepartis lokale politikere, som eksempelvis Jette Skive, der er ældrerådmand her i byen, vil gribe knoglen og ringe til Thulesen Dahl.
Vi er nødt til at have et helt klart svar fra Dansk Folkeparti: Vil Thulesen Dahl sikre at Aarhus får sine penge tilbage? Eller vil DF støtte nedskæringerne, så der kan blive råd til skattelettelser?
Skal vi klare os selv, eller skal vi passe på hinanden? Jeg er socialdemokrat fordi jeg tror på fællesskabet. Fordi jeg mener, vi har et ansvar for hinanden og et særligt ansvar for dem der har mest brug for det. I Aarhus betyder det, at der skal være råd til en hjælpende hånd. Den får man ikke, hvis man bøjer sig får nedskæringer og skattelettelser. Lige nu har Dansk Folkeparti chancen for at vise, hvem de holder med.
Med Socialdemokratiets beslutningsforslag kan Dansk Folkeparti sikre kommunerne mod minusvækst og det er vores forhåbning, at de vil gribe den mulighed, så byens skoler, ældrepleje og daginstitutioner ikke skal rammes af nedskæringer.

Publiceret 10 March 2016 07:00

SENESTE TV