Yakov Munkebo snuppede guld i spydkast og bronze i rygcrawl ved Invictus Games i 2014. Nu håber han at kunne gøre sig selv efter i år.

Yakov Munkebo snuppede guld i spydkast og bronze i rygcrawl ved Invictus Games i 2014. Nu håber han at kunne gøre sig selv efter i år.

Stavtrup-veteran udtaget til Invictus Games:

Tager flere medaljer i år

30 danske veteraner er udtaget til Invictus Games. Yakov Munkebo fra Stavtrup er med

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Jeg tudede, da jeg fik det at vide. Det var ren lettelse. Endelig var stressfaktoren og uvisheden væk. Nu har jeg bare elefanter i maven. Jeg er lidt forvirret og super glad – ja, hele følelsesspektret har jeg været i gennem!”
Citatet viser med al tydelighed, hvor meget det betyder for Yakov Munkebo fra Stavtrup at komme med til Invictus Games – et slags OL for sårede krigsveteraner, som finder sted for anden gang 8.-12. maj.
Det var forrige mandag at opkaldet, som han har ventet på i så lang tid, endelig kom.
“Jeg var pænt nervøs, da jeg sad og ventede ved telefonen – ej, men det er virkelig fedt at være blevet udtaget igen,” fortæller Yakov Munkebo.

Træner hver eneste dag

Det er nemlig ikke første gang, at Yakov skal med til Invictus Games. Også da arrangementet havde sin ilddåb tilbage i 2014, var han i truppen og snuppede endda guld i spydkast og bronze i rygcrawl. Ligesom i 2014 er svømning hans foretrukne disciplin i år, mens siddende volley også er blandt de sportsgrene, som han har forhåbninger og forventninger om at rive medaljer hjem i.
“Jeg synes, at jeg har lidt revanche, jeg skal have taget fra 2014, hvor jeg jo ikke vandt medaljer i min stærkeste disciplin crawl,” siger den ivrige sportsudøver.
Desuden stiller han i år op i roning og diskoskast, og han er altså ikke kommet sovende til sin udtagelse til 2016's Invictus Games i Orlando.
“Jeg synes selv, at jeg træner røven ud af bukserne - det er hver dag og nogle gange to og tre træningspas,” fortæller veteranen.
Hvorfor gider du at træne så ekstremt meget?
“Spørgsmålet er jo, om jeg træner for at komme med til Invictus Games, eller om jeg gør det for min egen velværes skyld. Min diagnose er svær PTSD, men jeg er umedicineret. Motionen er min medicin, for at være i god fysisk form giver mentalt overskud og velvære. Men jeg har da nok skruet bissen lidt ekstra på, med hensyn til træningen, for at gøre en god figur til Invictus Games,” fortæller Yakov Munkebo.
Men hvis du i forvejen træner meget, hvordan orker du så at skrue endnu mere op?
“Mange soldater oplever et tomrum, efter de er kommet hjem fra udsendelse, men til Invictus Games bliver tomrummet fyldt ud, da man oplever lidt af det samme kammeratskab og sammenhold. Og så får man bare en masse ekstravagante oplevelser,” siger Stavtrup-veteranen og fortsætter:
“Altså eksempelvis stod jeg i 2014 ved siden af Prins Harry med et spyd i hånden, uden bodyguards eller noget, og dagen efter delte jeg røverhistorier med Kronprins Frederik, uden livvagter - hvornår sker sådan noget lige?”

træningsplanen
Mandag, tirsdag, torsdag, fredag: 1 times kardiotræning og 1-1,5 times styrketræning
Tirsdag, torsdag, søndag: Svømning 2-3 kilometer.
Onsdag, søndag: Løb udenfor
Desuden ror han af og til og er sommetider til volleytræning i København.

I 2014 mødte Yakov Munkebo blandt andre Kronprins Frederik og Prins Harry.

I 2014 mødte Yakov Munkebo blandt andre Kronprins Frederik og Prins Harry.

null

Publiceret 18 February 2016 16:00

SENESTE TV