Regnbuen i Harlev er en integreret institution, som hver dag passer cirka 50 børn i alderen 0-6 år. I sidste uge fik de inspiration til nye motorik-øvelser.

Regnbuen i Harlev er en integreret institution, som hver dag passer cirka 50 børn i alderen 0-6 år. I sidste uge fik de inspiration til nye motorik-øvelser.

Nye motionsråd til 0-4-årige:

I Harlev træner selv de mindste poder

Børnehave i Harlev har søgt ny inspiration til motoriske lege, helt i tråd med Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger

Af
Louise Nyvang Burmeister

De står på et ben, inden de spiser frokost eller går baglæns hen ad gangen.Hos Børnehuset Regnbuen i Harlev har børnene haft 'Rend og Hop' på besøg.
Institutionen på Næshøjvej er meget bevidst om vigtigheden af, at selv de mindste børn laver motoriske øvelser hver dag, og derfor har den søgt inspiration hos Danmarks Idrætsforbund.
Helt i tråd med Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger om fysisk aktivitet for de 0-4-årige børn.
“Vi laver allerede mange lege, hvor børnene skal bevæge sig. Men vi vil gerne gøre mere,” siger Pia Ølholm, der er stedfortrædende leder og pædagog i Børnehuset Regnbuen.
Derfor tog hun imod Danmarks Idrætforbund og KFUM's idrætsforbunds tilbud om besøg fra bevægelseskonceptet 'Rend og Hop med Oliver'. En konsulent, der var forbi i sidste uge, lavede øvelser med børnene og efterlod en mappe med beskrivelser af lege til pædagogerne.
“Vi ved, at motorikken er afgørende for trivsel og på sigt skoleparathed. Og det er godt for os at blive inspireret til nye lege med børnene,” siger Pia Ølholm, der fik nys om tilbuddet via institutionens forældreråd.
“Det er dejligt med et aktivt forældreråd, som engagerer sig i institutionen,” siger hun.

Gratis og nemt at gå til

I alt har 61 institutioner og 70 dagplejere i Aarhus Kommune gjort brug af muligheden for at få en konsulent på besøg fra 'Rend og Hop med Oliver', der er støttet af Nordeafonden.
Materialet er gratis og nemt at gå til, forklarer en konsulent fra 'Rend og Hop':
“Vi håber, at det kan være med til at gøre motoriske øvelser til en fast del af hverdagen,” siger konsulent Sarah Thomsen, og tilføjer, at op mod hver tredje barn, der skal starte i skole, har anmærkninger til deres motorik, mens cirka hver tiende har motoriske vanskeligheder.
“Motorik skal være en del af hverdagen. Også den uorganiserede motorik, så det ikke kun er hver onsdag, man laver motoriske øvelser,” siger Sarah Thomsen.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet til de 0-4-årige:

  • Sørg for, at barnet er aktivt på forskellige måder i løbet af dagen.
  • Sørg for, at barnet kan bevæge sig frit mest muligt. Undlad at lade barnet sidde i høj stol og klapvogn mere end højst nødvendigt.
  • Begræns mængden af skærmtid. Selvom barnet kan have brug for stillesiddende aktivitet indimellem, er det vigtigt for barnet at bevæge sig så meget som muligt gennem dagen.
  • Læs mere på sundhedsstyrelsen.dk.

Publiceret 02 February 2016 09:00

SENESTE TV