Hvad mener du:

Skal der være flere højhuse i Aarhus?

Aarhus kan få et nyt dynamisk kvarter og en ikonisk skyline i området syd for Dokk1

Højhuspolitikken i Aarhus skal revideres, og det åbner for et helt nyt kvarter i byen.
Inden da ønsker Aarhus Kommune dog borgernes forslag og kommentarer til for eksempel udformningen af grønne rum i området, hvordan man sikrer plads til socialt udsatte, trafikken til og fra området og brugen af kulturmiljøet, herunder kulbroen og bevaringsværdige bygninger.

Et område med et aktivt byliv og en attraktiv placering tæt på både Aarhus H, Dokk1 og åen kan udvikle sig i kølvandet på Aarhus Kommunes reviderede højhuspolitik, som er i høring frem til 26. februar.

”Med en ny højhuspolitik kan vi åbne for en urban skyline, der spiller sammen med tilgængelige og indbydende byrum. Forslaget tager hensyn til samspillet mellem nye og gamle bygninger, men stiller også krav til, at de nye bygninger skal bidrage til et godt byliv. Området har et kæmpe potentiale og kan binde havnen tættere sammen med midtbyen,” siger Kristian Würtz (S) rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Området strækker sig fra den sydøstlige del af cityområdet ved Dokk1 i nord til Slagtehusområdet i syd. Området indeholder blandt andet rutebilsstationen, Centralværkstedet, Mindet, Filmbyen og Kulbroen.

Højhuse skal give liv til byen

Den nye højhuspolitik skal sikre en række krav til de huse, der kan opføres i byrummet.

”Sydhavnskvarteret skal være en levende bydel, og det er derfor afgørende vigtigt, at højhusene giver offentlig adgang til borgerne, som kan få glæde af udsigten, restauranter på øverste etage, tagterrasser og lignende. Nærheden til den kommende letbane og Aarhus Hovedbanegård er også en stor gevinst, ” lyder det fra Kristian Würtz i pressemeddelelsen.
Kommunen ser gerne, at lokalområdets initiativer bringes i spil, og at træer, buske og grønne områder inviterer til ophold og fritidsaktiviteter i de åbne byrum.

Samtidig skal Aarhus' ikoniske sigtelinjer bevares – det indebærer blandt andet kigget fra Viborgvej mod Rådhustårnet, kigget fra toppen af Jyllands Allé til Domkirkespiret og kigget fra Dronning Margrethes Vej mod Marselisborg skovene i syd.
-lny

Højhuse i høring

  • Højhuspolitikken revideres efter et ønske fra Teknisk Udvalg og
    på grund af den stigende interesse for at opføre højhuse i området.
  • Trafikken til og fra området bliver koordineret med den kommende trafik- og mobilitetsplan for Aarhus midtby.
  • Høringsfasen for den reviderede højhuspolitik løber frem til 26. februar 2016

Publiceret 29 January 2016 09:30

SENESTE TV