Nyt liv på vej i Latinerkvarteret - pakhuset står foran renovering

Skumhuset i Latinerkvarteret flytter til Risskov sammen med produktionen

Af
Camilla Olesen

Købmand Meulengrachts gule pakhus i Badstuegade 1H er på vej mod nye tider.
I dag ligger Skumhuset, der er ejet af Preben Gordon Hansen på stedet, men han har nu solgt bygningen til det aarhusianske ejendoms- og projektudviklingsselskab Bricks, som vil skabe forandringer på stedet.
“Vi vil give det smukke, gamle pakhus nyt liv med respekt for de historiske detaljer. Det betyder, at vi blandt andet vil genetablere de oprindelige vinduer. Huset er stort, så vi forestiller os, at den nye lejer kan være en restaurant, måske med en café i underetagen. Eller en concept store. Den endelige udformning og indretning af lokalerne aftales med den kommende lejer,” fortæller direktør og medejer af Bricks, Martin Busk i en pressemeddelelse.

Skumhuset flytter nord på

Preben Gordon Hansen blev ejer af bygningen i 1998, hvor han købte den af Aarhus Kommune, og han var lejer af den fra 1977, men nu flytter han altså ud.
“Vi har været glade for at bo i den centrale del af Aarhus, men siden vi flyttede ind, har området markant ændret karakter og fået mange caféer, restauranter og designbutikker. Så det er derfor oplagt, at vi flytter butikken sammen med vores produktion på Sindalsvej i Risskov,” siger Preben Gordon Hansen i pressemeddelelsen.
I forbindelse med ombygningen vil Bricks etablere nye trapper, nye fritliggende bokse med toiletter, trappe og lift, nyt køkken og bar i stueetagen, nye trægulve på etagerne, de tilmurede vindueshuller vil blive genåbnet, nye smalle stålprofiler og isoleret glas skal opsættes, og der kommer også tagvinduer. Hele ombygningen kommer til at foregå i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen og den nye lejer, oplyser Martin Busk i pressemeddelelsen.
Man forventer, at den nye bygning står klar i foråret 2017. I løbet af 2016 vil Skumhuset flytte ud, så man kan komme i gang med forvandlingen.

null

Publiceret 13 January 2016 14:00

SENESTE TV