Foto: Gorm Olesen

Foto: Gorm Olesen

Foto-Trine kåret til Årets Boligsociale Ildsjæl

Syv ildsjæle fra Aarhus var nomineret i kampen om at blive årets boligsociale ildsjæl

Af
Camilla Olesen

Hun er kendt som Foto-Trine fra Lystrup, og hun ses ofte bag sit kamera til diverse begivenheder rundt omkring i Aarhus.
Hun har netop vundet prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl i Aarhus og får udover æren også en check på 3.000 kroner, som er doneret af Arbejdernes Landsbank.
Jette Skive (DF), der er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus, uddelte prisen. Hun lagde i sin tale vægt på, at Trine Niebuhr alias Foto-Trine, er en forgangskvinde for andre beboere i Lystrup:
"Trine Niebuhr er indbegrebet af en god nabo, der altid har øje for andre. Om det er at hjælpe en lokal kræftsyg nabo, bakke op som frivillig, eller når Trine altid stiller op for at fotografere til lokale arrangementer," lyder det i en pressemeddelelse fra Det Boligsociale Fællessekretariat.
De øvrige seks nominerede til prisen var:
Afaf Zeid og Israa Marouf fra Gellerup / Toveshøj
De to unge piger har mobiliseret mange frivillige unge og foreninger og dermed gjort et stort og ihærdigt arbejde for at gøre uddannelsesmessen i Globus 1 i efteråret til en succes.

Bydelshusudvalget i Tilst
Udvalget har arbejdet utrætteligt for at virkeliggøre planerne om et beboerhus i Tilst. Deres arbejde inkluderer både alt det praktiske, det visionære, men de står også igen og igen som frivillige til arrangementer i det nye Bydelshus.
Foreningen Leg og Lær i Frydenlund
Foreningen Leg og Lær har igennem 10 år på frivillig basis gjort en stor indsats med tre ugentlige lektiehjælpscafeer, konfliktløsning og familieinformation i Frydenlund.
Ilham Mohamed Khalif fra Gellerup / Toveshøj
Ilham bruger en stor del af sin energi og tid på at hjælpe kvinder og børn i lokalområdet, hvor hun konstant arbejder for at skabe bedre vilkår for beboerne.
Pernille Hansen fra Bispehaven
Pernille gør en stor forskel i mere end 20 beboeres liv, hun hjælper dem til at få en bedre hverdag og nye netværk. Hun kører bl.a. et motionshold og laver aktiviteter for ældre udsatte voksne med psykiske eller sociale problemer.
Rodwan Aden fra Viby Syd
Han stiller altid velvilligt op til arrangementer i boligområdet. Han er en rollemodel for de unge i området og stå bl.a. for ugentlige træninger i gadesport.
 

null

Publiceret 07 January 2016 15:45

SENESTE TV