Arkitekterne bag Den Uendelige Bro, Johan Gjøde og Niels Povlsgaard, estimerer, at en permanent udgave vil koste halvanden million kroner at opføre.

Arkitekterne bag Den Uendelige Bro, Johan Gjøde og Niels Povlsgaard, estimerer, at en permanent udgave vil koste halvanden million kroner at opføre.

Kyststyrelse afgør Den Uendelige Bros skæbne

Aarhus Kommune vil spørge Kystdirektoratet om lov til at opføre Den Uendelige Bro i en permanent form

Af
Louise Nyvang Burmeister

Selvom budgetforhandlingerne i Aarhus Kommune ikke bød ikke på en pengegave til realiseringen af Den Uendelige Bro, så arbejder kulturforvaltningen videre med projektet.
Det er nemlig stadig kulturrådmandens håb, at den populære runde bro fra Sculpture by the Sea-udstillingen i juni, vil genopstå i vandet ud for Varna i en ny og varig form.
“Det er stadig mit ønske, at broen bliver opført igen i en permanent udgave,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).
“Min overvejelse er nu at bruge penge fra det eksisterende budget. Det, tror jeg godt, vil kunne lade sig gøre. Men først skal vi have tilladelser fra myndighederne,” understreger rådmanden.
Hans magistrat har i første omgang spurgt Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune, om det er muligt at opføre broen.
Herefter lander en ansøgning sandsynligvis hos Kystdirektoratet.

En udefinerbar bro

Kommunikationsmedarbejder i Kystdirektoratet Jette Stensgaard forklarer, at det er usikkert, hvordan Den Uendelige Bro vil blive karakteriseret.
“Her rammer vi ned i en gråzone. Den Uendelige Bro er helt speciel, og vi kan ikke vurdere, om der er tale om badebro eller et kunstværk, før vi har modtaget en konkret ansøgning,” siger Jette Stensgaard.
Hvis vurderingen er, at broen er et større anlæg end en badebro, så vil Kystdirektoratet skulle tage stilling til, om en tilladelse kan gives.
Her er der en lang række kriterier, som direktoratet vurderer ud fra. Det handler blandt andet om formål, beskyttede områder og arter, opbakning fra lokalsamfundet, og brugernes sikkerhed.
“Vi lægger for eksempel vægt på, at et anlæg etableres i forbindelse med en allerede eksisterende infrastruktur, så der er nem adgang. Og at der ikke er overfyldt med anlæg i forvejen,“ forklarer Jette Stensgaard.
De årlige driftsudgifter til en permanent bro, mener rådmanden ikke, bliver udslagsgivende for, om projektet lykkes.
“Jeg forestiller mig ikke de store udgifter, men det er jo noget helt andet, end de broer, vi allerede har, så derfor skal der en individuel vurdering til,” siger han.

Publiceret 30 September 2015 09:00

SENESTE TV