Studerende stopper snyd i kørelærerbranchen

Ny opfindelse fra en studerende fra Aarhus Universitet skal forhindre snyd blandt kørelærere

Af
Louise Nyvang Burmeister

Ingeniørstuderende Kasper Nissen har udviklet et nyt softwaresystem, der kan få bugt med dokumentfalsk i kørelærerbranchen.
"Snyd med køretimer er et voksende problem, og det kan resultere i dårligere bilister og dermed gå ud over trafiksikkerheden," lyder det i en pressemeddelelse fra Kasper Nissen, som læser til civilingeniør i Computerteknologi på Aarhus Universitet.
”Kørelærerbranchen er bagud på den digitale front. Uddannelsen af nye bilister er baseret på nogle printede lektionsplaner, som skal underskrives efter hvert undervisningsmodul. Hvis man vil snyde, er det nemt, siger han.

Lettere at kontrollere

Når man tager kørekort skal man have mindst 16 timers kørselsundervisning i en bestemt rækkefølge, der matcher det teoretiske forløb. Men det er ikke altid, at en køreuddannelse foregår efter bogen.
Derfor har han stiftet virksomheden Drivelogger og står nu med en færdig og gennemtestet prototype af en webapplikation af samme navn.

”Vores applikation gør hverdagen en hel del nemmere for flertallet af kørelærerne, som slipper for det ret omfattende papir- og dokumentationsarbejde. Det samme gælder for politiet, som nemt kan skaffe sig det store overblik og kontrollere kvaliteten af køreuddannelsen i Danmark. Til gengæld gør den livet lidt surt for de få køreskoler, der baserer deres forretning på snyd,” siger Kasper Nissen i pressemeddelelsen.


For let at snyde i dag

Han fik idéen til Drivelogger fra flybranchens digitale kontrol af undervisningstimer for piloter. 

Udviklingsarbejdet har stået på i lidt mere end et år, og i de seneste måneder er webapplikationen blevet testet i en aarhusiansk køreskole, hvor det første kuld af ”Drivelogger-elever” er klar til prøve.
”Det er helt oplagt at digitalisere den registreringspraksis, der er forbundet med at drive køreskole. Det vil lette vores administrative arbejde markant, og så vil give danskerne sikkerhed for, at nye billister altid har gennemgået det lovpligtige uddannelsesforløb. I dag er det simpelt hen for let at snyde,” lyder det i pressemeddelelsen fra Michael Rask, der er indehaver af Rask Køreskole i Aarhus.
Østjyllands Politi ønsker at indgå et samarbejde med Drivelogger i endnu en testperiode, inden det bliver lovligt for kørelærerne at gøre deres registrering fuldt digital. Parterne afventer i øjeblikket grønt lys fra Rigspolitiet.

Publiceret 30 June 2015 17:00

SENESTE TV