Hvis alt går som forventet, så går man i gang med at bygge Mårslet Multihal til efteråret. Illustration Eric Sosa

Hvis alt går som forventet, så går man i gang med at bygge Mårslet Multihal til efteråret. Illustration Eric Sosa

Mårslet Multihal på vej til spadestik

Meget tyder på, at kommunen vil give kommunegaranti til hal

Af
Camilla Olesen

Man har håbet, og der er blevet knoklet.
Mårslet Multihal er nu på agendaen i byrådet, og meget tyder på, at Aarhus Kommune stiller kommunegaranti til Mårslet Multihal.
Og når projektet alligevel skal op at vende i byrådet, vil politisk ordfører fra SF Jan Ravn tage hallen op til debat.
“Kommunegarantien burde gå igennem i byrådet - meget tyder på, at der er opbakning til det i hvert fald. Jeg synes samtidig, at vi skal diskutere, om skolen skal være en del af projektet,” siger Jan Ravn og fortsætter:
“Vi kan ligeså godt slå to fluer med et smæk, så vi kan få den bedste hal og samtidig skabe de bedste rammer for byens borgere, så vi kan få fuld udnyttelse af arealet.”

Tilbage til planen

Egentlig har skolen været tænkt ind i projektet fra begyndelsen, men sidst Lokalavisen Aarhus skrev om hallen, ville man formentlig været nødt til at sadle om, da Børn og Unge ikke ville give penge til projektet.
Det er der nu et håb for, hvilket glæder formanden for styregruppen bag Mårslet Multihal, Kurt Kirkedal Laursen.
“Vi kører på fuld hammer, og det er nu måske en mulighed, at skolen kan komme med i projektet alligevel. Vi arbejder hårdt på det, og skolen er med i hele planlægningsfasen - også med at forsøge at finde midler til hallen,” siger han.
Og midlerne til hallen er det evigt tilbagevendende problem - for hvor skal pengene komme fra, så skolen kan blive en del af projektet?
“Der er mulighed for at omprioritere nogle midler, og hvis ikke det kan lade sig gøre, så vil jeg arbejde for, at multihallen kommer med til de næste budgetforhandlinger,” siger Jan Ravn, der er meget begejstret for projektet, og mener, at det vil skabe grobund for mange aktiviteter i lokalområdet, og at det store engagement fra lokalbefolkningen viser, at folk i Mårslet har et stort ønske om at få hallen til byen.
Kurt Kirkedal Laursen fortæller, at man er tyvstartet med at komme i gang med at bygge hallen.
“Vi har fået 100.000 kroner fra både TMG og SuperBrugsen, så vi har hyret en bygherrerådgiver, som skal hjælpe med at formulere kravene til byggeriet, så vi kan få det ud i licitation,” siger Kurt Kirkedal Laursen og fortsætter:
“Vi skal have det sendt ud i år, så vi kan komme i jorden til efteråret. Ligeså snart byrådet har sagt endeligt ja til kommunegarantien, så kører vi.”
Kommunegarantien til Mårslet Multihal lyder på 10 millioner kroner.

null

Publiceret 21 May 2015 07:00

SENESTE TV