Charlotte Hougaard med Nynne Hougaard, der lige er kommet ind fra kulden. Foto: Ina Bjerregaard

Charlotte Hougaard med Nynne Hougaard, der lige er kommet ind fra kulden. Foto: Ina Bjerregaard

Barnløs bankdirektør sagde job op

Blev gravid få uger efter. Nu har hun etableret eget firma

Af
Ina Bjerregaard

Hendes nye firma har fået navnet “En ny start”. Og det var også, hvad den nu 36-årige Charlotte Hougaard fik, da hun i marts 2013 sagde sit job som filial-direktør i Danske Bank op. Hun afleverede sin opsigelse af flere grunde.
“Det var tid til forandring,” siger Charlotte Hougaard til Lokalavisen Aarhus Weekend.
Inden da havde hun arbejdet i banken i 14 år, havde undervist på interne kurser og havde sideløbende selv finansieret en sundhedscoachuddannelse.
Sundhedsuddannelsen havde ikke noget med jobbet i banken at gøre, men da Charlotte begyndte som filialdirektør, var det hendes tanke, at man kunne forene sundhed med hverdagen ved skrivebordet.
“Jeg tror på, man kan se resultatet af en sund livsstil på bundlinjen i form af mindre sygefravær og mere tilfredse medarbejdere,” siger Charlotte.

Sundhed trak

Hun kunne mærke, at ideen med at arbejde selvstændigt med sundhedsfremme trak mere og mere i hende, og da hun en dag mødte en akupunktør, som rådede hende til at sige op, gav det stof til eftertanke.
“Jeg havde i flere år forsøgt at blive gravid, men uden held. Akupunktøren gav den stressede hverdag skylden, og naturligvis blev det en medvirkende grund til, at jeg sagde op.”
Flere tanker var begyndt at bide sig fast. Blandt andet at hun godt kunne tænke sig at prøve noget helt andet end bankarbejde, men man siger vel ikke uden videre sit gode job op?
“Jo, det gør man, hvis man virkelig følger sit hjerte og sin mavefornemmelse,” siger Charlotte.
Derfor gjorde hun alvor af tankerne og kvittede det sikre job - uden at have noget i baghånden. Kort efter blev hun gravid, og i december 2013 kom lille Nynne til verden. Derfor måtte etableringen af det nye firma vente, mens hun var på barsel.
“Men nu er jeg i gang, har taget en uddannelse som kostvejleder hos Birgitte Nymann og har vuggestueplads fra maj,” siger Charlotte.

Porretærte uden gluten. Med pasta lavet på soya.

Porretærte uden gluten. Med pasta lavet på soya.

Finde gnisten

Det, hun synes, hun er god til, er at finde motivationen hos den enkelte. Hun har derfor etableret et hold, hvor fokus er på at blive sundere, gladere og lettere.
“Jeg tror, jeg er god til at finde det, der tænder gnisten i den enkelte. Fra undervisningen i banken ved jeg, at jeg er god til at undervise, så et hold er oplagt. Selve det at tabe sig er ikke raketvidenskab – der findes jo et hav af bøger om emnet, men alligevel er det svært for rigtig mange. Her er jeg med på sidelinjen med hjælp til at ændre vaner, for det er i virkeligheden det, en “kur” handler om. Skaber vi ikke holdbare, varige ændringer, er vi hurtigt tilbage ved vores udgangspunkt,” siger Charlotte.
Hendes første holddeltagere ønsker alle at tabe sig, men de mærker også, at der følger energi og glæde med som sidegevinst. Charlotte vil dog ikke kun beskæftige sig med vægttab, men generelt med alle, som ønsker at overholde den aftale, de indgår med sig selv om eksempelvis sundere livsstil. Hun har trods det karrieremæssige kvantespring ikke fortrudt sin finanskarriere.
“Jeg var meget glad for at være i banken, og derfor drømmer jeg også om at lave et “sundhedssamarbejde” med dem igen. For man er jo ikke et sted i 14 år, hvis ikke man er glad for at være der.”
Det ligger dog ude i fremtiden, lige nu skal både firma og baby nurses.

“Det er ikke raketvidenskab at tabe sig,” Charlotte Hougaard. Foto: Ina Bjerregaard

“Det er ikke raketvidenskab at tabe sig,” Charlotte Hougaard. Foto: Ina Bjerregaard

Det rigtige for mig

“Men om tre til fem år har jeg nok en lille biks inde midt i Aarhus med kostvejledning, yogahold og mindfulness, og så har jeg samarbejde med andre virksomheder udover banken,” siger Charlotte og hjælper Nynne af med den varme trøje, mens hun tilføjer:
“Man skal følge sit hjerte og sin mavefornemmelse. Jeg er et “mærke-menneske”, der kan mærke i maven, om noget føles rigtigt. Jeg kan ikke mærke, om det her kommer til at gå, som jeg drømmer om, men jeg kan mærke, det er det rigtige for mig. Og det er det vigtigste.”

Publiceret 27 February 2015 07:00

SENESTE TV