Punken invaderer Den Gamle By

Punkens historie på Dansk Plakatmuseum

Af
Ina Bjerregaard

Nu kan du opleve en ny udstilling i Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, nemlig udstillingen: 'Punk, protest og provokation'. Den åbner lørdag 7. februar, og her fortælles punkens historie ud fra det grafiske element i de 100 plakater og i flyers, pladecovers, kassettebånd, T-shirts med print og fanzines (fan-magasiner). Der er også mulighed for at høre udvalgte numre fra punkmusikken.
Når Dansk Plakatmuseum slår dørene op for 'Punk, protest og provokation' er udstillingsplakaten udført af musikeren og kunstneren Knud Odde. Plakaten viser et portræt af hardcore punkeren Henry Rollins, og den kan købes for 200 kroner i museumsbutikken i Den Gamle By eller via Plakatmuseets web-shop.
Knud Odde sprang selv i sin tid ud som punkmusiker, da han var med som bassist i det første danske punkband Sods i 1977. Plakatmuseets punkudstilling viser da også plakater med den unge punkgruppe, ligesom fem mere end legemsstore punk- og rockfigurer udført af Knud Odde er med på udstillingen. Man kan derfor roligt sige, at Knud Odde har sat sit fingeraftryk på Plakatmuseets kommende udstilling.
I forbindelse med udstillingen udgiver Den Gamle By et katalog, der kan købes på museet for 20 kroner.
Udstillingen kan ses frem til 6. september.

Publiceret 08 February 2015 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV