Haps, haps, haps! Fremover skal det være muligt at plukke frugt og grønt i 600 grønne byrum i Aarhus. Foto: Maria Eriksen Britt.

Haps, haps, haps! Fremover skal det være muligt at plukke frugt og grønt i 600 grønne byrum i Aarhus. Foto: Maria Eriksen Britt.

Pluk gratis frugt og grønt 600 steder i Aarhus

Aarhusianerne skal selv være med til at dyrke de fleste af 600 grønne byrum

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Aarhus Kommune har fået 15 millioner kroner fra Nordea-fonden til at gøre byens grønne rum spiselige. “Smag på Aarhus” skal fra januar 2015 til 2019 gentænke byens grønne rum og gøre dem til spiselige og sanselige områder. Kommunen stiller en række byrum til rådighed for, at borgerne kan dyrke, plukke og smage på frugter, bær, krydderurter og grøntsager. For aarhusianerne skal nemlig selv være med til at dyrke jorden og skabe erfaringer med dyrkning, råvarer og opskrifter. Alle kommunens borgere kan deltage.
“Visionen med Smag på Aarhus er, at øge aarhusianernes livskvalitet ved at etablere 600 spiselige byrum i blandt andet parker, boligkarréer, vejrabatter og havhaver,” lyder det i en pressemeddelelse.
Aarhus Kommune har ansvaret for de 100 spiselige byrum, mens 500 skal drives af borgerne.

null

Publiceret 01 January 2015 12:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.