Sådan kommer Åbyhøjgård til at se ud i fremtiden.

Sådan kommer Åbyhøjgård til at se ud i fremtiden.

Åbyhøjgård forandres over de næste to år

Facaderenovering, indeklima og familieboliger for 320 millioner i Åbyhøj

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

MT Højgaard har vundet udbuddet vedrørende renovering af AL2boligs lejligheder i Åbyhøjgård i Åbyhøj. Som led i helhedsplanen for stedet gennemgår de ti boligblokke en gennemgribende renovering de næste to år.
I fremtiden får beboerne et bedre og større udvalg af boliger.
81 af de 297 boliger i Åbyhøjgård bliver ombygget til rummelige familieboliger - særligt egnet for ældre og handicappede
“Generelt får de snart 50 år gamle boliger en tiltrængt modernisering, et forbedret indeklima og lavere energiforbrug,” lyder det i en pressemeddelelse fra AL2bolig.
Totalentreprise-kontrakten med MT Højgaard er på 320 millioner kroner.
AL2bolig er meget tilfreds med, at MT Højgaards tilbud vægter at inddrage beboerne, som via beboerrepræsentanter kommer til at sidde med, når beslutningerne skal tages.

Renoveringen af Åbyhøjgård

Renoveringen af Åbyhøjgård omfatter syv boligblokke og en ombygning af tre blokke

Publiceret 01 January 2015 07:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.