Werner Kaihøj mener, at blokeringen af Sandmosevej er en ren panik-løsning fra kommunens side.

Werner Kaihøj mener, at blokeringen af Sandmosevej er en ren panik-løsning fra kommunens side.

Trafikkaos plager Skåde-borgere

Det nyåbnede Moesgaard Museum skaber trafikproblemer

Af
Louise Nyvang Burmeister

"Helt urimeligt". "Lavet i panik". "Helt tåbeligt."
Sådan lyder de oprørske meldinger fra den nyetablerede trafikgruppe i Skåde.
En gruppe, der er trådt sammen, fordi der siden åbningen af Moesgaard Museum og lukningen af Sandmosevej ud til Oddervej, har været trafikalt kaos især i morgentimerne, om eftermiddagen og i weekender.
"Kommunen har været så begejstret over et milliard tilskud til museet, at man har forsømt at sikre vejforholdene. Man har derimod taget alle Skåde-borgere som gidsler. Mig bekendt er det kun Dronningen, der kan lande derude i helikopter," siger Werner Kaihøj, der er borger i Skåde og gruppens talsmand.
"Det er manglende rettidig omhu fra kommunens side og komplet mangel på borgerinddragelse," siger Werner Kaihøj.
Skådeborgerne er især utilfredse med, at kommunen har valgt at ensrette Moesgård Allé ned mod museet og lede trafikken fra museet ud af Ny Moesgårdvej, der går gennem Skåde.
Samtidig er Sandmosevej lukket ud mod Oddervej.
"Det er lavet i panik. En tåbelig beslutning, som vi vil have rullet tilbage," siger talsmanden.
I foråret blev borgerne i Skåde varslet om, at kommunen overvejede at lukke Sandmosevej - dog kun muligheden for at svinge til venstre ud på Oddervej.
Nu er vejen blevet helt spærret.
"Kommunikationen fra kommunen har været så dårlig. Man tager mere hensyn til Moesgaard Museum end til borgerne i Skåde, og det er helt uhørt, at man sender så voldsomt meget ekstra trafik ind i et boligområde," siger Werner Kaihøj.

Tre forslag til rådmanden

Kommunen oplyste 8.oktober, at "Sandmosevej vil således blive lukket som led i planen for den midlertidige vejadgang til Moesgård Museum indtil en permanent forbedret vejforbindelse er etableret."
Trafikgruppen har nu sendt et brev til teknik og miljø-rådmand Kristian Würtz (S).
"Vi har tre løsningsforslag, indtil der kommer en permanent ny vej til Moesaard Museum. Vi vil have Moesgård Allé åbnet for trafik i begge retninger, bussluser på Ny Moesgårdvej og blokeringen af Sandmosevej ophævet," siger talsmanden.
Trafikgruppen repræsenterer mere end 400 parceller, fællesrådet, Handelsfagskolen, Aarhus Golf Club og Moesgaard Museum.
Det var ikke muligt at få en kommentar fra Kristian Würtz.

Publiceret 05 November 2014 12:00

SENESTE TV