Vejen til Moesgaard ensrettes

Af
Louise Nyvang Burmeister

Gæsterne til det nye Moesgaard Museum kan ikke køre retur ad Moesgård Allé, når besøget er slut.
Den meget smalle Moesgård Allé er midlertidigt blevet ensrettet på strækningen mellem tilkørslen til Moesgård havecenter og Ny Moesgårdvej.
Egentlig var planen, at der skulle stå en ny vej klar, når det nye museum åbnede i det ellers fredede naturområde. Men et ja fra Fredningsnævnet blev omstødt af Natur- og Miljøklagenævnet.
”Det er ærgerligt, at vi ikke har fået lov til at etablere en direkte vej-adgang fra Oddervej, men det er også vigtigt, at vi værner om vores natur. Vi er nødt til at få etableret en holdbar løsning hurtigst muligt, og det vil vi arbejde for,” siger rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) i en pressemeddelelse.

Tag bussen og vis hensyn

Borgerne i Skåde vil derfor opleve en stigende trafik, og rådmanden opfordrer museumsgæster til at tage bussen.
“Vi vil gøre, hvad vi kan for at afhjælpe generne, og jeg vil opfordre besøgende på museet til at tage bussen og bilisterne i området til at vise hensyn i trafikken,” siger Kristian Würtz.
En ny vvm-undersøgelse forventes færdig i 2016.

Publiceret 14 October 2014 11:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.