Store ambitioner for Bassin 7

Byrummet kommer i fokus i den nye del af Aarhus Ø

Af
Jannik Schiermer Poulsen

"Det kan være svært at bevare pessimismen og skjule begejstringen."
Sådan åbnede den tydeligt tilfredse borgmester Jacob Bundsgaard (S) pressemødet for de mange fremmødte, der var op for at høre om planerne med Bassin 7 i Aarhus Ø.
Det er den verdensberømte danske arkitekt, Bjarke Ingels, der står bag tegningerne til de nye bygninger, og han forklarer, at man vil forsøge at blande de tre typer af arkitektur, der kendetegner Aarhus: Karréer, byhuse og højhuse.
Det giver sig konkret til udtryk ved, at der i samme byggeri vil være en del af bygningen, der skyder 20 etager op, og en andel del på kun fire etager.
Samtidigt vil der være gårdmiljø for beboerne, som man kender det fra karréejendommene, så beboerne kan føle noget ejerskab over udeområderne.

Byrum over boliger

Man vil i det nye byggeri forsøge at undgå, at de nye udeområder bliver mennesketomme, som man har oplevet det i mange andre havnebyggerier.
Derfor er der blandt andet lagt vægt på, at bygningerne skal have mange indgange, så der hele tiden vil være bevægelse i gaderne.
Derudover er der i højeste grad lagt op til, at området lægge rammer til en masse aktiviteter, så folk får et ærinde derude.
"Man har i mange år lagt fokus forkert, når man ensidigt har fokuseret på salgbare boliger. Her vil vi starte med at skabe bylivet, og så efterfølgende lade boligerne tilpasse sig," fortæller Bjarke Ingels.
Det skal blandt andet ske med en promenade, der vil byde på alt fra et teater over kajakkluber til havnebad og en slags maritime kolonihaver.
 
De første lejligheder skulle være indflytningsklar i 2017.

null

Publiceret 15 September 2014 17:00

SENESTE TV